Anasayfa

17-08-2022
SİRİZA: Hükümet 'var olmayan' göçmenler için özür dilemeli
SİRİZA Meriç (Evros) ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

SİRİZA Dışişleri Bölümü Sorumlusu Yorgos Katrungalos, Göçmen Politikalarından Sorumlu Yorgos Psihogiu ve Meriç (Evros) SİRİZA Milletvekili Natasa Gara yaptıkları ortak açıklamada, Meriç ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.

Açıklamada, "Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre düne kadar 'var olmayan' göçmenler Meriç Nehri'ndeki adacıkta bulundu. Hükümet yetkilileri bu insanların aniden 'bulunmasını' nasıl açıklıyor?" ifadelerine yer verildi.

SİRİZA yetkilileri, hükümete, "Konu ile ilgili haberlerin 'fake news' olduğuna dair açıklamalarından dolayı özür dileyecek mi?" sorusunu yöneltti.

SİRİZA yetkilileri ayrıca hükümetin BM veya AB'ye konu ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunup bulunmadığını da sordu.

Hatırlanacağı üzere dün (16 Ağustos Salı) bölgeye gelen Göç Bakanı Notis Mitarakis, söz konusu göçmenlerin adacığa Türkiye tarafından zorla itildiğini ileri sürmüştü.

Mitarakis, göçmenlerin bulunduğu adacığın Türkiye topraklarında olduğunu ve bu nedenle kendilerine yardım edilemeyeceğini savunmuştu.

Haberler


İskeçe Devlet Hastanesinin yeni acil servis birimi hizmete girdi

Dinkler köyünde cami yararına hayır kermesi düzenlendi

İskeçe’de ilkokul öğrencileri kermesi yoğun katılımla gerçekleşti

Çocuğun eğitiminde uyum, öğrenme ve dil

15 yaş altına sosyal medya yasağı 1 Ocak 2027’de başlayacak

Malliarudaki, Avrupa’da kadın girişimciliğini görüştü

Eylül hüznü!

Dünyaya açılmak, kendimizden vazgeçmek değildir

Evlatlarımız geleceğimizin emanetidir

Bir umudum sende...

GTGB Kadınlar Kolunda görev değişimi

DMT Eyaleti 2027 turizm tanıtım çalışmalarına başladı