Anasayfa

17-08-2022
SİRİZA: Hükümet 'var olmayan' göçmenler için özür dilemeli
SİRİZA Meriç (Evros) ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

SİRİZA Dışişleri Bölümü Sorumlusu Yorgos Katrungalos, Göçmen Politikalarından Sorumlu Yorgos Psihogiu ve Meriç (Evros) SİRİZA Milletvekili Natasa Gara yaptıkları ortak açıklamada, Meriç ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.

Açıklamada, "Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre düne kadar 'var olmayan' göçmenler Meriç Nehri'ndeki adacıkta bulundu. Hükümet yetkilileri bu insanların aniden 'bulunmasını' nasıl açıklıyor?" ifadelerine yer verildi.

SİRİZA yetkilileri, hükümete, "Konu ile ilgili haberlerin 'fake news' olduğuna dair açıklamalarından dolayı özür dileyecek mi?" sorusunu yöneltti.

SİRİZA yetkilileri ayrıca hükümetin BM veya AB'ye konu ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunup bulunmadığını da sordu.

Hatırlanacağı üzere dün (16 Ağustos Salı) bölgeye gelen Göç Bakanı Notis Mitarakis, söz konusu göçmenlerin adacığa Türkiye tarafından zorla itildiğini ileri sürmüştü.

Mitarakis, göçmenlerin bulunduğu adacığın Türkiye topraklarında olduğunu ve bu nedenle kendilerine yardım edilemeyeceğini savunmuştu.

Haberler


Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak