Anasayfa

17-08-2022
SİRİZA: Hükümet 'var olmayan' göçmenler için özür dilemeli
SİRİZA Meriç (Evros) ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

SİRİZA Dışişleri Bölümü Sorumlusu Yorgos Katrungalos, Göçmen Politikalarından Sorumlu Yorgos Psihogiu ve Meriç (Evros) SİRİZA Milletvekili Natasa Gara yaptıkları ortak açıklamada, Meriç ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.

Açıklamada, "Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre düne kadar 'var olmayan' göçmenler Meriç Nehri'ndeki adacıkta bulundu. Hükümet yetkilileri bu insanların aniden 'bulunmasını' nasıl açıklıyor?" ifadelerine yer verildi.

SİRİZA yetkilileri, hükümete, "Konu ile ilgili haberlerin 'fake news' olduğuna dair açıklamalarından dolayı özür dileyecek mi?" sorusunu yöneltti.

SİRİZA yetkilileri ayrıca hükümetin BM veya AB'ye konu ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunup bulunmadığını da sordu.

Hatırlanacağı üzere dün (16 Ağustos Salı) bölgeye gelen Göç Bakanı Notis Mitarakis, söz konusu göçmenlerin adacığa Türkiye tarafından zorla itildiğini ileri sürmüştü.

Mitarakis, göçmenlerin bulunduğu adacığın Türkiye topraklarında olduğunu ve bu nedenle kendilerine yardım edilemeyeceğini savunmuştu.

Haberler


Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!

Demircik – Palas sınır kapısında Interreg etkinliği düzenlendi

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a müftülük tepkisi

Maronya - Şapçı Belediyesinden altın madenciliğine karşı karar

BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki