Anasayfa

17-08-2022
SİRİZA: Hükümet 'var olmayan' göçmenler için özür dilemeli
SİRİZA Meriç (Evros) ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

SİRİZA Dışişleri Bölümü Sorumlusu Yorgos Katrungalos, Göçmen Politikalarından Sorumlu Yorgos Psihogiu ve Meriç (Evros) SİRİZA Milletvekili Natasa Gara yaptıkları ortak açıklamada, Meriç ilinde yaşanan göçmen konusunda hükümeti eleştirdi.

Açıklamada, "Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre düne kadar 'var olmayan' göçmenler Meriç Nehri'ndeki adacıkta bulundu. Hükümet yetkilileri bu insanların aniden 'bulunmasını' nasıl açıklıyor?" ifadelerine yer verildi.

SİRİZA yetkilileri, hükümete, "Konu ile ilgili haberlerin 'fake news' olduğuna dair açıklamalarından dolayı özür dileyecek mi?" sorusunu yöneltti.

SİRİZA yetkilileri ayrıca hükümetin BM veya AB'ye konu ilgili herhangi bir bilgilendirmede bulunup bulunmadığını da sordu.

Hatırlanacağı üzere dün (16 Ağustos Salı) bölgeye gelen Göç Bakanı Notis Mitarakis, söz konusu göçmenlerin adacığa Türkiye tarafından zorla itildiğini ileri sürmüştü.

Mitarakis, göçmenlerin bulunduğu adacığın Türkiye topraklarında olduğunu ve bu nedenle kendilerine yardım edilemeyeceğini savunmuştu.

Haberler


Atina’daki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda dostluk ve iş birliği mesajı

Bir haftada 4 yeni Batı Nil virüsü vakası

Yeni yağışlı hava dalgası geliyor

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Araç sahiplerine elektronik denetim ve ceza uygulaması

6. Balkan Düşünce Kuruluşları Toplantısı Bulgaristan’da yapılıyor

İsrail Büyükelçiliği bağış için İskeçe’deki bir okulu seçti

Batı Trakyalı Serhat Devecioğlu, İş Yatırım’ın yeni genel müdürü oluyor

28 Ekim ‘OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ’Söylem ile gerçekler arasında ciddi uçurum var’

Şiddetli yağışlar nedeniyle 9 bölgede ’kırmızı alarm’ ilan edildi