Anasayfa

17-08-2022
Yediğinize, içtiğinize, giydiğinize dikkat!
Sivil Koruma Genel Sekreterliği aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları uyardı.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, önümüzdeki günlerde beklenen aşırı sıcaklarla ilgili yaptığı duyuruda, hassas grupta yer alanlar başta olmak üzere vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle güneş çarpması konusunda vatandaşları uyaran Genel Sekreterlik, sıcaklığın yüksek olduğu günlerde kalabalık ortamlardan uzak durularak, klima ve ventilator gibi cihazların bulunduğu ortamların tercih edilmesini önerdi. Ağır işlerden kaçınılması önerisinin yanı sıra güneş banyosu ya da spor yapılmaması istendi. Şapka ve güneş gözlüğü takılması, açık renk ve hava alan kumaşlardan elbiseler giyilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Genel Sekreterliğin önerileri arasında sebze ve meyve ağırlıklı hafif yiyecekler yenmesi, bol su ve meyve suyu tüketilmesi de yer aldı.

Yapılan uyarıda, aşırı sıcaklarda özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar konusunda dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Haberler


’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Bluefarm Yaban Mersini Çiftliği Basın ve Tanıtım Gününe ev sahipliği yaptı

ABTTF’den Yunanistan’a çifte standart eleştirisi

GPO anketi: Yunanistan’da siyasi dengeler değişiyor

Tarım ödeneklerinde yolsuzluk iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı

Yassıköy Azınlık İlkokulundan başkent Atina’ya gezi

Batı Trakya Türk Azınlığı heyeti Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ile görüştü

Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret