Anasayfa

17-08-2022
Yediğinize, içtiğinize, giydiğinize dikkat!
Sivil Koruma Genel Sekreterliği aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşları uyardı.
17 Ağustos 2022 Çarşamba

Sivil Koruma Genel Sekreterliği, önümüzdeki günlerde beklenen aşırı sıcaklarla ilgili yaptığı duyuruda, hassas grupta yer alanlar başta olmak üzere vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Aşırı sıcaklar nedeniyle güneş çarpması konusunda vatandaşları uyaran Genel Sekreterlik, sıcaklığın yüksek olduğu günlerde kalabalık ortamlardan uzak durularak, klima ve ventilator gibi cihazların bulunduğu ortamların tercih edilmesini önerdi. Ağır işlerden kaçınılması önerisinin yanı sıra güneş banyosu ya da spor yapılmaması istendi. Şapka ve güneş gözlüğü takılması, açık renk ve hava alan kumaşlardan elbiseler giyilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Genel Sekreterliğin önerileri arasında sebze ve meyve ağırlıklı hafif yiyecekler yenmesi, bol su ve meyve suyu tüketilmesi de yer aldı.

Yapılan uyarıda, aşırı sıcaklarda özellikle bebekler, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar konusunda dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Haberler


Serdar Karapaça annesini kaybetti

Hüseyin Zeybek: ’İskeçe ve Doğu Makedonya-Trakya’da buğday üreticisi çaresizlik içinde’

Aspropirgos’ta büyük patlama

EODY’den Batı Nil virüsü uyarısı: Yunanistan’da ilk vaka kaydedildi

Çörekköy’e yeni gümrük kapısı için çalışmalar başlıyor

’Yeniden Başlangıç’ listesinden Egnatia Otoyolu’ndaki gişe muafiyetinin kaldırılmasına tepki

NATO Ankara Zirvesi’nin sonuç bildirisi yayımlandı

Polis ’dur’ ihtarına uymayan genci silahla yaraladı

ABTTF: “EEDA raporunda Batı Trakya Türk toplumunun sorunları görmezden gelindi”

Doğu Makedonya - Trakya bölgesinde nüfus hızla eriyor

Gümülcine Kılıç Anıtı’nda müzik ziyafeti

Miçotakis: ’NATO üyesi ülkelerin hassasiyetleri dikkate alınmalı’