Anasayfa

19-09-2022
Dedeağaç Havaalanı'nın çakal misafirleri
Dedeağaç Havaalanı son günlerde çakalların adeta uğrak yerine dönüştü. Çakalların, havaalanı pistine kadar girdiği belirtildi.
19 Eylül 2022 Pazartesi

Dört adet çakalın sık aralıklarla Dedeağaç Havaalanı çevresinde göründüğü, hatta piste kadar ulaştığı belirtildi.

Havaalanın Müdürü Stelios Zantanidis, çakalların büyük ihtimalle yetişkin olduğunu belirterek, herhangi bir sorun yaratmadıklarını söyledi. Hayvanların ormanlık alana götürülmesi gerektiğini dile getiren Zantanidis, Sivil Havacılık Müdürlüğünün çakalların yakalanması amacıyla özel tuzak alımı için 1.560 euroluk ödenek ayırdığını kaydetti. Hayvanların yakalanması için Evros ilindeki uzmanlarla çalıştıklarını anlatan havaalanı müdürü, "Koruma altında olan bir canlı türü olduğu için her şeyin uzmanların öngördüğü şekilde olması gerekiyor. Biz de buna göre hareket ediyoruz." dedi.

Yunanistan'da yaklaşık 1.500 çakalın yaşadığı tahmin ediliyor. Bunların büyük çoğunluğu ise Kuzey Yunanistan'da bulunuyor.

Bu arada, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Ukrayna gibi ülkelerde son yıllarda çakal sayısında artış görünüyor.

Haberler


Doğu Makedonya – Trakya’da turizm stratejisi tanıtıldı

Avcılara hayvan hastalıklarıyla mücadele için mali destek sağlanacak

Batı Trakya Türkleri Almanya’nın Viersen şehrindeki iftar sofrasında buluştu

ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan Spartakos Listesi’nin talebine tepki

BBC: Petrol fiyatlarındaki yükseliş Rusya ekonomisine nefes aldırabilir

Savcıdan Altın Şafak sanıklarına ‘hafifletici sebep’ yok

İhtiyaç sahiplerine yeni gıda yardımı modeli

Petrol 110 doları aştı, benzin 2 euroya dayanıyor

Türk başantrenör Yunus Öçal’dan büyük başarı

Kırköy’de soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Enerji krizi asgari ücret artışını frenliyor

Makas – Yanıköy yolunda çalışmalar sürüyor, trafik düzenlemesi uzatıldı