Anasayfa

21-09-2022
’Yunanistan Türk Azınlığın haklarını ihlal etmeye son versin’
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a, Batı Trakya Türk Azınlığı'na karşı hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalara son verme çağrısında bulundu.
21 Eylül 2022 Çarşamba

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a, Batı Trakya Türk Azınlığı'na karşı hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalara son verme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap ederken Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan son gelişmelere değinen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığının yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.

Erdoğan, Yunanistan'ın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığa karşı ayrımcı ve baskıcı politikalar izlediğini belirterek, "Yunanistan, Müslüman Türk Azınlığa karşı da hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalar izlemektedir. Temennimiz Yunanistan'ın tüm bu sorunlu faaliyetlerine son vermesidir. Avrupa Birliği başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların da yapılan insanlık dışı ve hukuksuz uygulamalara sırtını dönmeyi bırakmasıdır." dedi.

Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti