Anasayfa

21-09-2022
’Yunanistan Türk Azınlığın haklarını ihlal etmeye son versin’
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a, Batı Trakya Türk Azınlığı'na karşı hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalara son verme çağrısında bulundu.
21 Eylül 2022 Çarşamba

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a, Batı Trakya Türk Azınlığı'na karşı hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalara son verme çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'in (BM) 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap ederken Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan son gelişmelere değinen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığının yaşadığı sorunlara da dikkat çekti.

Erdoğan, Yunanistan'ın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığa karşı ayrımcı ve baskıcı politikalar izlediğini belirterek, "Yunanistan, Müslüman Türk Azınlığa karşı da hukuki yükümlülüklerini ihlal eden ayrımcı ve baskıcı politikalar izlemektedir. Temennimiz Yunanistan'ın tüm bu sorunlu faaliyetlerine son vermesidir. Avrupa Birliği başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların da yapılan insanlık dışı ve hukuksuz uygulamalara sırtını dönmeyi bırakmasıdır." dedi.

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı