Anasayfa


22-09-2022
GÜNDEM’in haberi ses getirdi
Gümülcine’deki tarihi binanın kurtarılması konusunda Gümülcine Belediye Meclisi ortak bildiri yayımladı.
22 Eylül 2022 Perşembe

GÜNDEM Gazetesi’nin, Osmanlı döneminde hükümet konağı olarak inşa edilen, daha sonra ise uzun yıllar adliye binası olarak kullanılan Gümülcine’deki tarihi binayla ilgili haberi ses getirdi. Gümülcine Belediye Meclisi dün akşam gerçekleşen toplantının ardından tarihi yapının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan bir bildiri çıkardı.

Gümülcine Belediye Meclis Başkanı Kleopatra Stoyannidu’nun çağrısı üzerine toplanan belediye meclisi oybirliği ile yayımladığı bildiride, yıllarca adliye sarayı olarak kullanılan binanın bölge tarihi için son derece önemli olduğunu vurguladı. Son yıllarda terk edilmiş olması sebebiyle hasar gördüğü belirtilen binanın kurtarılmasının bölge kültürü ve tarihi açısından önemine dikkat çekilen açıklamada, “Binanın restorasyonu için acil önlemler alınmaması durumunda çökme tehlikesi var.” ifadeleri kullanıldı.

Gümülcine Belediyesinin 2020 yılında, Adliye Binaları Finansman Fonuna (ΤΑΧΔΙΚ) binanın 30 yıllığına belediyeye devredilmesi talebinde bulunduğu hatırlatılan bildiride, iki yılı aşkın süredir olumlu veya olumsuz hiçbir cevap alınamadığı vurgulandı.

Bildiride, hükümet tarafından yeni yürülüğe konan ve kamu binalarının enerji tasarrufu amacıyla yenilenmesini sağlayan “İLEKTRA” programına atıfta bulunularak, tarihi binanın söz konusu programa dahil edilebileceği ve restorasyon giderlerinin yüzde 95’inin bu program sayesinde karşılanabileceği belirtildi.

“İLEKTRA” programına başvuruların 30 Kasım 2022 tarihinde sona ereceği hatırlatılarak, ya Adliye Binaları Finansman Fonu’nun söz konusu programa başvurması ya da binayı Gümülcine Belediyesine devretmesi çağrısında bulunuldu.

Hatırlanacağı üzere, GÜNDEM Gazetesi son sayısında konuyu gündeme getirmiş, geniş yer verdiği haberde Gümülcine Belediye Başkanı Kleopatra Stoyannidu ve Doğu Makedonya Trakya Bağımsız Birlik İnisiyatatifi Listesi Başkanı Mimar Kostas Kaçimigas’ın görüşlerine de başvurmuştu.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!