Anasayfa


23-09-2022
Dedeağaç Limanı için iki şirket teklif verdi
Rusya ile yakınlığıyla bilinen iş insanı İvan Savvidis’in şirketi teklif sunmadı.
23 Eylül 2022 Cuma

Dedeğaç Limanı’nın özelleştirilmesi kapsamında ilgili şirketler 22 Eylül Perşembe günü tekliflerini sundu. Teklif sunma hakkına sahip olan dört şirketten sadece ikisinin teklifte bulunması ise dikkat çekti.

ABD için son dönemde büyük değer haline gelen Dedeağaç Limanı’nın özelleştirilmesi için ABD yönetiminin sıcak baktığı iki şirket tekliflerini sundu. Teklifte bulunan şirketler şöyle:
1- BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP, EUROPORTS EFA GROUP ve ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ şirketlerinin oluşturduğu INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS ortaklığı
2- QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT

Yerel basında yer alan haberlere göre, Rusya ile yakınlığı ile bilinen iş insanı İvan Savvidis’in SELANİK LİMAN İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. ile Rus doğalgaz şirketi Gazprom ile ilişkileri olan CAMERON, GOLDAIR CARGO, BOLLORE AFRICA LOGISTICS ortaklığı ise henüz bilinmeyen sebeplerden dolayı hakları olmasına rağmen teklifte bulunmadı.

Dedeağaç Liman İşletmeleri ile yakın ilişkide olduğu bilinen bir yönetici yerel basına yaptığı açıklamada, “ABD ile Yunanistan arasında yapılan savunma anlaşmasının ardından teklif sunmayan iki şirket bu şartlarda ihaleyi kazanmalarının zor olacağını değerlendirmiş olmalı.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile yakın ilişkileri olan ve beklenmedik şekilde Selanik Limanı’nın işletmesini alan İvan Savvidis’in, Dedeağaç Limanı için de teklif sunacak şirketler arasında olması ABD yönetimi tarafından endişe ile karşılanmıştı.

İvan Savvidis’in şirketi “Selanik Liman İşletmeciliği”nin İgumeniça Limanı için yakın zamanda yapılacak ihaleye de katılacak şirketler arasında olduğu bildirildi.

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı