Anasayfa


23-09-2022
Binlerce Batı Trakyalı Bursa’daki panayırda buluştu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 20. Batı Trakyalılar Panayırı ve 14. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası, 18 Eylül Pazar günü Gündoğdu Mesire Alanı’nda yoğun katılımla gerçekleşti.
23 Eylül 2022 Cuma

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 20. Batı Trakyalılar Panayırı ve 14. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası, 18 Eylül Pazar günü Gündoğdu Mesire Alanı’nda yoğun katılımla gerçekleşti.

Pandemi sebebiyle iki yıldır ara verilen etkinlik, Panayır Ağası Ahmet Mehmet Yuvacı'nın, Er Meydanı'na gelişi ile başladı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Kadın Kolları standını ziyaret ederek panayır alanını selamlayan ağa Ahmet Mehmet Yuvacı, BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dr. Fatma Aziz ve Kadın Kolları üyelerine Batı Trakya’nın yöresel lezzetlerinden hazırladıkları ikramlıklar için teşekkür etti.

ÜST DÜZEYDE KATILIM
Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminalatif ile Ağa Ahmet Mehmet Yuvacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 20. Batı Trakyalılar Panayırı Ve 14. Balkan Yağlı Güreş Şampiyona’sına Son Başbakan Yardımcısı TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) adına Fatih Hafız Mehmet, Bursa AK Parti Başkan Yardımcısı Şakir Emin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BATISİAD Başkanı Ahmet Er, Yıldırım, Nilüfer ve Gürsu belediye başkan yardımcıları, BALGÖÇ Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile birlikte çok sayıda STK başkan ve yöneticisiyle birlikte Bursa'nın en önemli mahallelerinin muhtarları ile çok sayıda güreş sever katıldı.

EMİNLATİF: “BU DAVAYA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”
BTTDD Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Batı Trakya bizim memleketimiz. Memleketimiz olmaktan öte canımız, hiç bitmeyen ve haklarımız verilmeden de bitmeyecek olan kavgamız. Batı Trakya denince akla sadece Meriç ile Karasu arasındaki bölge gelmemelidir. Aksine Batı Trakya demek Batı Trakyalı Türklerin dünyada yaşadığı her bir nokta demektir. Bizler ister Batı Trakya’mızda ister Türkiye’de, ister Avrupa’da, isterse Avustralya’da yaşayalım. Bizlerin asıl derdi vatanımızdır, bizlerin asıl derdi vatanımızdaki haklarımızın korunmasıdır. Bu hakların korunması için bugüne kadar abilerimiz, babalarımız ve büyüklerimiz çok emekler verdi, çok zulümler gördüler. Bu uğurda hayatlarını feda edenler oldu. Ne mutlu bizlere ki böyle bir azınlığın, böyle bir toplumun şerefli üyeleriyiz. Anavatandaki sevindirici gelişmelere rağmen memleketimizde bırakın sevinmeyi adeta eski günleri arar hale geldik. Bizler Batı Trakya’daki sorunlarımızın çözümünü beklerken bu sorunların adeta her gün katlanarak büyüdüğünü görmekteyiz. Yıllardır uygulanan sindirme ve ret politikaları, başta kim olursa olsun değişmemekte ve adeta toplumumuz dünyanın en baskı altında tutulan toplumlarından biri haline dönüştürülmek istenmektedir. Göç sorunumuz, eğitim sorunumuz, müftülük ve vakıflar sorunlarımız çözülmek istenmemekte, anadilde eğitim hakkımız kısıtlanmakta, okullarımız kapatılmakta ve vakıf arazilerimiz gasp edilmeye çalışılmaktadır. Bizler öncekilerin yaptığı gibi her platformda demokratik yollardan haklarımızı savunmaya ve aramaya devam edeceğiz. Bizlerin mücadelesi birey olarak değil toplum olarak süregidecek. Çünkü bizler Batı Trakya Türküyüz, dedelerimizden aldığımız mücadele bilincini, bizler taşıdığımız gibi yeni nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Yeni nesillerimizi bu çerçevede daha da bilinçlendirmeli gençlerimiz arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmalıyız. Batı Trakya’mızı emanet etmekten çekinmeyeceğiz gençleri yetiştirmek bizim elimizde. Dedelerimizden aldığımız Batı Trakya Türklüğü mirasını, gençlerimize aynı bilinç ile bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Unutmayalım, bu dava, yaşlısı, genci, kadını, erkeği, çocuğu herkesin omuzlarındadır. Bu davayı yaşatmak hepimizin boynunun borcudur.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: “KIMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ”
Panayır açılışında hemşehrilerine hitap etmekten son derece memnun olduğunu belirten Hakan Çavuşoğlu, “Bugün Balkan insanının her derdi ile dertlenen bir Türkiye var, bizler Türkiye'de olduğu kadar soydaşlarımızın yaşadığı her bölgede onların dertleri ile dertlenen bir iktidarız. Bakınız bugün akrabalarımızın yaşadığı Batı Trakya üzerinde dahi oyunlar oynanmaya çalışılıyor. Biz buna izin vermeyiz. Son dönemde Yunanistan ile yaşanan gerilimin sebebi biz değiliz. Bu gerilimin sebebi Lozan ve Atina anlaşmalarına aykırı olarak halen daha seçtiğimiz müftümüzü tanımayan, okullarımızı kapatan, insanlarımızı asimile etmeye çalışan Yunan politikalarıdır. Bizler bu ucuz politikalara geçit vermeyiz, bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak oradaki tüm hemşehrilerimizin, tüm soydaşlarımızın haklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.” dedi.

DÜNDAR: “BİZ HEP ORADA OLACAĞIZ”
Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı güzel bir etkinliğin 20’inci kez yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Birlik ve beraberliğimize vesile olan bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde bugüne kadar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz bugüne kadar nasıl ki Balkan coğrafyasında var oldu isek, bugünden sonra da var olmaya devam edeceğiz. Memleketimizi yalnız ve bir çare kaderine terk etmeyeceğiz.” dedi.

ALFATLI: “BATI TRAKYA BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Bursa'da yaşayan Batı Trakyalılara özel selamlarını ileterek konuşmasına başlayan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, “Şehit Reisimiz Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere Genel Başkanımız Mustafa Destici ve tüm BBP kadroları açısından Batı Trakya Türkleri bizim kırmızı çizgimizdir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada haklı davanızda yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Başkanımız, değerli kardeşim Ali Eminlatif nezdinde tüm Batı Trakya Türklüğünü bir kez daha selamlıyorum.” dedi.

VİLDAN SERDAR OKUYUCULARI İLE BULUŞTU
Kadın kollarının panayıra özgü faaliyetleri kapsamında Batı Trakyalı yazar Vildan Serdar okuyucularıyla bir araya geldi. Okuyucuları ile yüzyüze olmaktan dolayı mutlu olduğunu açıklayan Serdar, gerçekleşen organizasyon sebebi ile BTTDD Bursa Şubesi’ne ve yönetin kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.

BAŞPEHLİVAN ALİ RIZA KAYA OLDU
Türkiye’nin farklı bölgeleri ile Balkan ülkelerinden gelen ve çeşitli kategorilerde güreşen pehlivanların mücadelesi nefes kesti. Yapılan güreşler sonunda Başpehlivanlığı Ali Rıza Kaya elde ederken ikinciliği Yalçın Öncül aldı. Başpehlivanlık üçüncüleri Ali Güngör Ekin ve Mecit Yıldırım oldu.

Başaltı Güreşlerinde ise birinci Mert Caloğlu olur iken ikinciliği Okan Yavaş üçüncülüğü ise Bayram Doğan ve Adem Ustaoğlu elde etti.

Gerçekleşen güreşler neticesinde Büyük Orta Boy şampiyonu İsmail Can, Küçük orta Boy şampiyonu Berk Avcı, Deste Küçük Boy şampiyonu Onur Keskin, Tozkoparan şampiyonu İsa Çetin, Teşvik 1. Boy şampiyonu Yunus Emre Bedirsoy ve Minik 1 şampiyonu ise Yahya Dehman oldular.

YENİ AĞA MEHMET GÜLERYÜZ
Başpehlivanlık güreşleri öncesi gerçekleştirilen 21. Batı Trakyalılar Panayırı ve 15. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası ağalık açık arttırması gerçekleştirildi. Kıyasıya gerçekleşen bir arttırma sonucunda 21. Batı Trakyalılar Panayırı ve 15. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası ağası aslen Gümülcine Basırlıköy’lü olan Güleryüz Aksesuar sahibi Mehmet Güleryüz oldu.

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun