Anasayfa

23-09-2022
Ukrayna'da Rusya'ya katılmak isteyen bölgeler referandum düzenliyor
Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için planlanan referandumlar başladı.
23 Eylül 2022 Cuma

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için planlanan referandumlar başladı.

Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimler Rusya'ya katılmak için referandum düzenliyor. Bu çerçevede Donetsk bölgesine bağlı Dokuchaievsk kentinde vatandaşlar oylarını kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, sonuçlarını kabul edeceklerini belirttiği referandumlar 27 Eylül'e kadar sürecek. Kremlin, Ukrayna'daki bölgelerin Rusya'ya katılmalarıyla ilgili sürecin "hızlı" işleyeceğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise referandum kararlarına tepki göstererek, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden ise referandumların, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın "ciddi bir ihlali" olduğunu söyledi.

Referandum sonucunda Rusya'nın söz konusu bölgeleri ilhak etmesi beklenirken, Rus yetkililer, referandumun ardından Rus toprağı olarak kabul edilecek bölgelerin savunması için stratejik nükleer silahlar da kullanabilecekleri uyarısında bulunuyor.

Haberler


Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası

Altın Şafak davasında 42 sanık temyizde de suçlu bulundu

Özgür Ferhat’ten Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş sorunu için soru önergesi

BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı