Anasayfa

29-09-2022
'Baskı ile gerçekleşmeyen göç, ekonomik ambargo ile gerçekleşiyor'
DEB Partisi eski genel başkanı Mustafa Ali Çavuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Batı Trakya'daki göç sorununa değindi.
29 Eylül 2022 Perşembe

DEB Partisi eski genel başkanı Mustafa Ali Çavuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Batı Trakya'daki göç sorununa değindi. Ali Çavuş "Baskı ile gerçekleşemeyen göç, ekonomik ambargo ile gerçekleşiyor" ifadesine yer verdi.

Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın ekonomik sebeplerden dolayı bölgeyi terk etme zorunda kaldığını belirterek, Trakya'nın kalkınması için mecliste kurulan Trakya Kalkınma Komisyonuna sorular yöneltti.

Ali Çavuş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Değerli Batı Trakya Türkleri.

Uzun yıllardan beri baskı ile gerçekleşemeyen göç ekonomik ambargo ile gerçekleşiyor. Bunun başlıca nedeni; ülkemizin 'milli ürün' ilan ettiği tütüne verilen primlerin kesintiye uğraması ve tütünün maliyetin altında fiyatla alınması. Trakya'nın kalkınması için Meclis'te oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonuna soruyorum.

-Uzun yıllardan beri kesintiye uğrayan tütün primleri yaklaşık her aileden 90.000 Euro. Bunlar tazmin edilecek mi?

-Önümüzdeki yıllar için tütüncüye kilo başına 3 Euro prim desteği verilecek mi?

-Çiftçimizin tüm borçları 7 yıl ertelenecek mi?

-Bu yıl bölgede tütün üretiminde oluşan (tepe) hastalığından dolayı zararları bir an önce karşılanacak mı?

-Tütün üreticimizin gerçek anlamda tütün fiyatları ile alım yapılacak mı? (mesela 7 Euro gibi)

-Yoksa bunların hiçbiri uygulanmayıp sadece sus payı ile idare edilip Batı Trakya Türkünün göç etmesini mi tercih edecekler?"

Haberler


İTB Gençlik Kolundan İzmir gezisi

Gümülcine ve İskeçe hastanelerine yeni müdürler atandı

Yeni dönemde yüzme dersi zorunlu oluyor

Batı Trakya Türk Azınlığını bölme projesinde sırada ne var?

İsrail Savunma Bakanı Katz, Gazze kentini işgal planını onayladı

Kısa süreli sıcak hava dalgası geliyor

Sigortasız, muayenesiz ve vergi borcu olan araçlara ceza geliyor

ELGA yangınlardan zarar görenlere tazminat verecek

İskeçe’de Filistin halkına destek gösterisi

Taşöz’de 30 yaşındaki turist hayatını kaybetti

“Türkiye’deki Ortodoks azınlığın din ve ibadet özgürlüğüne yönelik olumlu gelişmeleri gıpta ile izliyoruz”

Eski Başbakan Karamanlis’ten Gökçeada ziyareti