Anasayfa

30-09-2022
Belediye başkanı Garanis muhalefete cevap verdi
Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, kapalı yüzme havuzu konusunda belediye yönetimini eleştiren ana muhalefete cevap verdi.
30 Eylül 2022 Cuma

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, kapalı yüzme havuzu konusunda belediye yönetimini eleştiren ana muhalefete cevap verdi.

Gümülcine Belediyesi Ana Muhalefeti Ortak Vizyon Listesi, yayımladığı basın bülteniyle belediye başkanından kapalı yüzme havuzunun işletilmesine acil çözüm bulunmasını talep etmişti.
Antonis Gravanis liderliğindeki Ortak Vizyon, açıklamasında yüzme havuzunun işletmeye alınmamasından Garanis yönetimini sorumlu tutmuştu.

Bunun üzerine, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, yayımladığı basın bülteni ile havuz konusunda ana muhalefer Ortak Vizyon ekibine ve liste başkanı Antonis Gravanis’e cevap verdi.

Belediye başkanı Garanis'in açıklaması şöyle: "Ortak Vizyon grubu ve lideri Antonis Gravanis içerikten, hafızadan ve perspektiften tamamen yoksun muhalif eleştiri yapmakta ısrar ediyor. Biz de yönetim olarak, bir kez daha aynı filmed seyirci olarak yer aldık. Bizden önceki yönetimlerin ve bizim tam olarak ne yaptığımızı çok iyi bildikleri halde, şehrin yüzme havuzunu işletmediğimiz için bizi eleştiriyorlar.

O halde tekrar hatırlatalım! Yorgos Petridis yönetimi Gümülcine Belediyesinin yönetimini devraldığında, Sayın Gravanis’in ekonomiden sorumlu başkan yardımcılığı yaptığ bay Koçakis’in yönetiminden devraldığı fahiş borçlar ve ekonomik olarak maliyeti nedeniyle yüzme havuzunun işletmesini durdurma kararı aldı.

Ancak vatandaşlarımızı yüzme havuzundan mahrum bırakmamak için Trakya Demokritos Üniversitesi ile iş birliğine gidildi. O tarihten bu yana her yıl üniversite ile sözleşme imzalayarak, maddi destek sağlayarak vatandaşlarımızın üniversite yüzme havuzundan faydalanmalarını sağlıyoruz.

Belediye olarak, bize tahsis edilen mali payı ödemeden üniversite hiçbir koşulda bize 'ev sahipliği' yapmayacaktır. Üstelik, kesintilerin ve zorlu mali koşulların ortasında üniversite ek mali maliyetleri üstlenmeyi nasıl başarabilirdi?
Belediye olarak, bizler üniversitemize yük olacak kadar beceriksiz ve duyarsız değiliz. Eş zamanlı yine de, 2 yıllık görev süremiz boyunca belediye yüzme havuzumuzun enerji iyileştirme çalışmasını hazırlamak için özen gösterdik.

Böylece vatandaşlarımızdan ücret talep etmeden bir yandan havuzları kullanma imkanından mahrum bırakmadık, diğer taraftan havuz açıldığında enerji iyileştirilmesini de programa dahil etmeye hazırız.

Belediyelerin ciddi yönetimleri böyle hareket ediyor. Vatandaşlarına milyonlarca borç yüklemezler, onları spor haklarından mahrum etmezler ve geleceğin temellerini güvenilir bir şekilde atarlar. Ancak sayın Gravanis başka politikalarla besleniyor. Belediyemizi gelişme ve kalkınma alanında onlarca yıl geride bırakan borç politikalarıyla!"

Haberler


TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı

Serez Hastanesinde oksijen tüpü patladı

Dedeağaç FSRU tesisi 15 Ağustos’tan itibaren yeniden faaliyete geçiyor

Hüseyin Zeybek: ‘Bu bir insanlık kervanıydı’