Anasayfa

06-10-2022
Gümülcine eski Başkonsolosu İsrail Büyükelçisi olarak atandı
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı kararname ile Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu.
6 Ekim 2022 Perşembe

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı kararname ile Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar oldu.

Daha önce Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu olarak da görev yapan Torunlar, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu ve Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmişti.

Sabah’ta yer alan habere göre; Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece büyükelçileri arayarak yeni görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Bakan Yardımcısı Sedat Önal Newyork BM Daimi Temsilciliği’ne, Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise Brüksel AB Daimi Temsilciliği’ne getirildi.

Türkiye ile İsrail 17 Ağustos’ta, diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı.

Haberler


AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya’daki ticaret temsilcileriyle görüştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde genel kurul heyecanı

Yassıköy Belediyesinden çocuklara özel şenlik

Gümülcine’de ’Gelenekten Geleceğe’ paneli ve 23 Nisan resepsiyonu

ABTTF Bakanı Habipoğlu: “Yunanistan azınlık haklarına saygı duymuyor”

İskeçe Türk Birliği futbol takımı Kocaelispor U19 ile karşılaştı

Zeybek, İskeçe Eski Şehir’deki sorunları meclis gündemine taşıdı

Selanik’te çöp konteynerinde uyuyan evsiz son anda kurtarıldı

İskeçe Türk Birliği futbol takımından Kocaeli çıkarması

Batı Trakya Din Görevlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı