Anasayfa

17-03-2016
Bir fabrika daha kapandı...
İskeçe'deki Haciioannu Çorap Fabrikası (Venus Victoria) kapandı.
17 Mart 2016 Perşembe

Bölgedeki en büyük fabrikalardan biri olan ve ekonomik kriz öncesine kadar çok sayıda kişiye iş imkanı veren Haciioannu Çorap Fabrikası da kepenk indiriyor. Fabrikanın zirvede olduğu dönemde 700 kişiye istihdam sağlayan fabrikadaki çalışanlar son dönemde 60 kişiye kadar düştü.

Üç ay önce çalışanlarına fabrikanın kapanacağını bildiren Haciioannu şirketi, kapısına kilit vurma kararını açıkladı.

İskeçe İşçi Merkezi Angelos Bebekidis, sözkonusu fabrikanın kapanmasıyla yaklaşık 100 ailenin daha işsizlik ve ekonomik krizle karşı karşıya kalacağını söyledi. Bebekidis, fabrika yönetiminin çalışanlarına ücretlerini tam olarak ödemesinin olaydaki tek teselli nedeni olduğunu ifade etti.

Farbikanın sendika başkanı Lemonya Zaprani ise ücretlerini aldıklarını ancak 50 yaşında işsiz kalan bir insanın bundan sonra iş bulmasının çok zor, hatta imkansız olduğunu söyledi.

Haciioannu Çorap Fabrikası bir süredir yatırımlarını komşu ülke Bulgaristan'a taşımıştı.



Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde