Anasayfa

15-10-2022
Bartın'daki maden ocağı patlamasında 28 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'nin Bartın ilinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında dün (14 Ekim Cuma) akşam 18.15’te patlama meydana geldi. Şu ana kadar 28 madencinin cansız bedeni çıkartılırken, kalan 15 kişiye ekiplerin ulaşma çabası devam ediyor.
15 Ekim 2022 Cumartesi

Türkiye'nin Bartın ilinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında dün (14 Ekim Cuma) akşam 18.15’te patlama meydana geldi. Şu ana kadar 28 madencinin cansız bedeni çıkartılırken, kalan 15 kişiye ekiplerin ulaşma çabası devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 28 madencinin hayatını kaybettiğini, kurtarılan 58 madenciden 11’inin tedavilerine devam edildiğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın’da meydana gelen maden kazası, tüm yönleriyle incelenmeye devam etmekte, arama kurtarma çalışmaları sürdürülmektedir." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında kazayla ilgili güncel bilgilere de yer veren Altun şu bilgileri paylaştı:

"Maden kazasında maalesef 28 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Kurtarılan 58 madencimizin 11’inin tedavilerine hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kazanın hemen sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla olay yerine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar ve İçişleri Bakanlarımız, bölgedeki tüm çalışmaları gece boyu yerinden takip etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren süreci bizzat yönetmiş, anlık bilgilendirmeler üzerine gerekli talimatları ilgili kurum ve kişilere bizzat iletmiştir. Diyarbakır programını ileri bir tarihe erteleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Amasra’ya giderek çalışmaları yerinde koordine edecektir. Meydana gelen bu elim kaza ile ilgili yapılan dezenformasyon içerikli paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi, konu ile ilgili bölgede bulunan bakanlarımızın ve resmî kurumların açıklamalarını dikkate almaları hususunun önemini bir kez daha ifade etmek isterim."

Haberler


Aşırı sıcak nedeniyle çalışma saatlerine sınırlama getirildi

Siros Adası’na gelen kruvaziyer, tepki nedeniyle İsrailli yolcularını indiremedi

Gümülcine halk pazarının günü değişti

Türkiye’nin Yunanistan’a cevaben kendi deniz parklarını ilan etmesi bekleniyor

Atina – Kavala sabah uçuşları durduruluyor

BTAYTD’dan ‘Piyano ve Oda Müziği Dinletisi’

Dr. Sadık Ahmet vefatının 30. yılında Gümülcine’de anılıyor

Gökçeler’de 4. Yaz Festivali coşkusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın deniz parkı ilanına ilişkin açıklama

Miçotakis, İyon ve Ege denizlerine ilişkin deniz park alanları planını açıkladı

Milletvekili Baran’dan yaban domuzu zararlarına karşı acil önlem çağrısı

Rodop ilinde orman yangını riski yüksek