Anasayfa

07-11-2022
Baran, Karlık'taki yangının söndürülememesini eleştirdi
Milletvekili Burhan Baran, Rodop ilinde Karlık Dağı'ndaki yangın hakkında açıklama yayımladı.
7 Kasım 2022 Pazartesi

İskeçe PASOK - KİNAL Milletvekili Burhan Baran, 22 Ekim Cumartesi gününden bu yana Karlık Dağı'nda devam eden yangın konusunda yetkili makamları eleştirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan Baran, "Yetkili makamların yangınla mücadeleyi neden bu şekilde yönetmeyi tercih ettiklerine ilişkin daha iyi bir bilgilendirme, Batı Trakya'da yaşayanları bir nevi rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.

Yangının söndürülmesi için 100'den fazla itfaiyecinin 15 gündür mücadele verdiğine dikkat çeken Baran,
"Bu büyük ekolojik felaketin etkileri yangın tamamen söndürüldükten sonra bölgede yaşayanlar için belli olacaktır. Bölgede ideal bir yaşam alanı oluşturan büyük orman arazilerinin yok olduğunu unutmamalı ve yerel halkın endişelerini dikkate almalıyız." dedi.

Baran açıklamasında İskeçe'nin dağlık bölgesiyle ilgili endişelerini de dile getirerek, "Ksanthi (İskeçe) bölgesinin dağlık kolunda İtfaiye Biriminin kurulması ve benzer büyüklükte olası bir yangın durumunda ulaşılamayan ormanlık alanlara erişimin sağlanması için ek yolların açılması gerektiğini defalarca vurguladım ama maalesef şu ana kadar devlet tarafından olumlu bir yanıt alamadım." ifadelerini kullandı.

Baran, ulusal yayın yapan medya kuruluşlarının konuya çok az yer vermesini de eleştirdi.

Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri