Anasayfa

23-03-2016
ABTTF Brüksel saldırılarını kınadı...
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu, çok sayıda kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan Brüksel'deki terör saldırılarını yayınladığı basın açıklamasıyla kınadı.
23 Mart 2016 Çarşamba

ABTTF'nin açıklaması şöyle:

"Belçika'nın ve Avrupa Birliği'nin (AB) başkenti Brüksel'de Zaventem Havalimanı ve AB kurumlarına yakın mesafedeki metro istasyonunda art arda meydana gelen, onlarca masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırılar bizleri derinden üzmüştür. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa'da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına bu menfur terör saldırılarını şiddetle kınıyor, patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Terör, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin Paris, Ankara ve İstanbul'un ardından bu kez Brüksel'de masum insanları hedef almıştır. ABTTF olarak bu acı dolu ve zor zamanlarında Belçika halkının acısını yürekten hissediyor ve paylaşıyor, taziyelerimizi sunuyoruz."

Haberler


Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı

Gümülcine’de genç hukukçular için kariyer haftası

Altın Şafak davasında 42 sanık temyizde de suçlu bulundu

Özgür Ferhat’ten Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş sorunu için soru önergesi

BTTÖB’den velilere çağrı

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi öğrencilerinden anlamlı dayanışma

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri EPAS Junior Days 2026’da

Zeybek: ‘ARTEMIS sistemi neden hala devrede değil?’

Gökçeler’deki toplu iftara yoğun katılım

Yunanistan Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle savunma tedbirlerini artırdı