Anasayfa

23-03-2016
Milletvekilleri esnaf temsilcileriyle bir araya geldi
Rodop ili SİRİZA Partisi milletvekilleri Mustafa Mustafa ile Ayhan Karayusuf, 19 Mart Cumartesi günü Rodop Esnaf ve Ticaret Dernekleri Federasyonu bürolarında esnaf temsilcileriyle bir araya geldiler.
23 Mart 2016 Çarşamba

Toplantıda milletvekillerine yerel esnaf ve işadamlarının Rodop ilinin kalkınmasına yönelik önerilerini sundukları öğrenildi. Görüşmede, Kasım ayında yerel kalkınmayla ilgili olarak Gümülcine'de yapılan bir araştırmanın sonuçları masaya yatırıldı ve görüş alış verişinde bulunuldu.

Rodop ili esnaf temsilcileri, milletvekillerine son aylarda uygulanan cezaları hatırlatarak, piyasadaki likidite eksikliğine dikkat çektiler. Esnaf temsilcileri parlamentoya getirilecek yeni kalkınma yasasında bölgeyle ilgili olarak kendi önerilerinin de dikkate alınmasını istediler. Sorunları ve önerileri not eden milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf, öneri ve sorunları Atina'ya iletme sözü verdiler.

Milletvekili Mustafa Mustafa "Yerel ekonomimizin bel kemiğini oluşturan bu sektörün, yeni kalkınma yasası çerçevesinde nasıl desteklenebileceğini, bu konuda neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz" dedi.

Ayhan Karayusuf ise vergilerin düşük olduğu ülkelerle komşu olmanın yerel piyasa açısından en önemli konulardan biri olduğunu vurgularken "Bulgaristan ve Türkiye'de vergilerin Yunanistan'a göre düşük olması, yatırımcı adaylarını bu bölgeye yatırım yapmaktan caydırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Kiraz Festivali’nin tarihi belli oldu

Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu