Anasayfa

21-11-2022
Hükümet 'Kivotos tou Kosmou' yönetim kurulunu görevden aldı
’Kivotos tou Kosmou’ isimli kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşunda reşit olmayan çocuklara yönelik şiddet ve taciz iddiaları üzerine hükümet kuruluş yönetimini görevden aldı.
21 Kasım 2022 Pazartesi

"Kivotos tou Kosmou" isimli kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşunda reşit olmayan çocuklara yönelik şiddet ve taciz iddiaları üzerine hükümet kuruluş yönetimini görevden aldı.

Anne ve çocukların bakım ve korunmasını amaçlayan örgütle ilgili ulusal basında yer alan haberlerde, çocuklara yönelik fiziksel şiddet ve cinsel istismar iddiaları bitmek bilmiyor. Kurumda misafir edilen birçok kişi "Kivotos tou Kosmou"da kaldığı dönemde fiziksel şiddete uğradığını, ağır şekilde cezalandırıldığı, kurum yetkilileri tarafından zorla çalıştırıldığını iddia ederken, bazıları da cinsel istismara uğradıklarını belirtiyor.

Söz konusu iddiaların ardından olaya yargı el koydu ve suçlamalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

KURUMUN YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI
Ülke gündemine düşen iddiaların ardından bugün (21 Kasım Pazartesi) Başbakan Kiriakos Miçotakis başkanlığında yapılan toplantıda, kurumun yönetim kurulunun görevden alınmasına karar verildi.

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu yaptığı açıklamada, hükümet olarak çocuklarla ilgili hassas konulara son derece duyarlı olduklarını ve geçen nisan ayında meclisten geçirilen bir kanunun verdiği yetki ile söz konusu kurumun yöneticilerinin tamamının görevden alındığını belirtti.

İkonomu, konunun artık yargıya taşındığını ve gereken tüm adımların atılacağını söyleyerek, özellikle çocuklarla ilgili bu tür iddiaların hafife alınmaması gerektiğini ifade etti.

Haberler


’Arnavutluk’taki Yunan Azınlığın hakları savunulurken, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hakları ihlal ediliyor’

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor

Elektrik sayaçlarına yasa dışı müdahale eden suç örgütü çökertildi

Soydaşlar Koyunköy’deki hatim etkinliğinde bir araya geldi

Celal Bayar Lisesi mezuniyetinde 102 öğrenci kep attı

BTTÖB Yönetim Kurulu’ndan Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Mehmet Hilmi vefatının 95. yılında kabri başında anılacak

Azınlık okuluna kayıt engeline tepki: Ebeveyn gerekçesiyle iki öğrenci reddedildi

Belçika’da Avramopulos hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan’ı Güzel Okuma ve Tecvid Yarışması” tamamlandı

Dışişleri Bakanlığından İsrail’in Yunan vatandaşlarına yönelik uygulamasına tepki

İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği