Anasayfa

22-11-2022
Girit Adası'nın güneyinde göçmen kurtarma operasyonu
Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.
22 Kasım 2022 Salı

Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Kurtarma çalışmaları, Denizcilik Bakanlığına bağlı Arama ve Kurtarma Merkezi tarafından yürütülüyor. Göçmenlerin ifadesine göre teknede 400 ila 500 kişi bulunuyor.

Kurtarma çalışmalarına kıyıya yakın üç gemi, iki yük gemisi, bir tanker ve yabancı bayraklı iki balıkçı teknesi katılıyor. Donanmaya ait bir fırkateynin de bölgeye gitmesi bekleniyor.

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede rüzgarın 7 bofor şiddetinde olduğu bildirildi.

Haberler


Atina’da okullar yarın kapalı kalacak

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılma davası 23 Ocak’ta

Dendias ile Katz’tan Atina’da savunma mesajı

TR-YÖS başvuruları başladı, sınav 12 Nisan’da

Yunanistan’da “seçimlere İsrail desteği” iddiası meclis gündeminde

ABTTF’den AB Komisyonuna Batı Trakya Türk Azınlığına yönelik yazılı katkı

Burhan Baran: Demircik–Bulgaristan sınır kapısı ciddi güvenlik sorunlarıyla açıldı

Sağanak yağmur, kar ve fırtına geliyor!

Miçotakis’den Dimetoka’ya müftü ataması değerlendirmesi: “Şeffaf, çağdaş bir süreç ve Lozan’a uyumlu”

Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Atina’da görüştü

Hükümet – çiftçi görüşmesinde uzlaşma sağlanamadı

DMT kültür evi 2026 programını açıkladı