Anasayfa

22-11-2022
Girit Adası'nın güneyinde göçmen kurtarma operasyonu
Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.
22 Kasım 2022 Salı

Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Kurtarma çalışmaları, Denizcilik Bakanlığına bağlı Arama ve Kurtarma Merkezi tarafından yürütülüyor. Göçmenlerin ifadesine göre teknede 400 ila 500 kişi bulunuyor.

Kurtarma çalışmalarına kıyıya yakın üç gemi, iki yük gemisi, bir tanker ve yabancı bayraklı iki balıkçı teknesi katılıyor. Donanmaya ait bir fırkateynin de bölgeye gitmesi bekleniyor.

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede rüzgarın 7 bofor şiddetinde olduğu bildirildi.

Haberler


Ergoterapist Naciye Çolak iş yerini açtı

Gümülcine Müftülüğünden gençlik buluşması

Öğrenci kermesleri maratonu başarıyla sona erdi

GTGB Yeni Nesil Kolu kahvaltıda buluştu

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Yassıköy Belediyesinden Bulatköy’e KEP bürosu girişimi

BTTDD’den müftü atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi tanınmalı”

Zorlu’dan Yunanistan’ın müftü atamalarına tepki

Geleneksel öğrenci kermeslerinin son durağı Gökçeler

Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a seçilmiş müftüleri tanıma çağrısı

Saatlerinizi geri almayı unutmayın!

Demircik – Palas sınır kapısında Interreg etkinliği düzenlendi