Anasayfa

22-11-2022
Girit Adası'nın güneyinde göçmen kurtarma operasyonu
Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.
22 Kasım 2022 Salı

Girit Adası'nın güneybatı bölgesinde yer alan Paleohora açıklarında, balıkçı teknesindeki düzensiz göçmenleri kurtarma çalışmaları sabah erken saatlerden bu yana devam ediyor. Bölgede şiddetli rüzgar kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Kurtarma çalışmaları, Denizcilik Bakanlığına bağlı Arama ve Kurtarma Merkezi tarafından yürütülüyor. Göçmenlerin ifadesine göre teknede 400 ila 500 kişi bulunuyor.

Kurtarma çalışmalarına kıyıya yakın üç gemi, iki yük gemisi, bir tanker ve yabancı bayraklı iki balıkçı teknesi katılıyor. Donanmaya ait bir fırkateynin de bölgeye gitmesi bekleniyor.

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede rüzgarın 7 bofor şiddetinde olduğu bildirildi.

Haberler


ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak

YTB’den soydaş edebiyatına destek programı

Mucize Tiyatrosu sezonu renkli etkinliklerle kapattı

Dışişleri Bakanlığında yeni dönem: Daimi İdari Bakan Yardımcılığı geliyor

Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin