Anasayfa


23-11-2022
Türk ve Yunan sanatçıların sergisi Gümülcine’ye de geliyor
“Aynı Göğün Altında, Aynı Denizin Etrafında” başlıklı karma sergi, iki halkın sanat aracılığı ile dayanışmasını anlatıyor.
23 Kasım 2022 Çarşamba

Gümülcine Papadrielles Belediye Galerisi, 3 – 15 Aralık tarihleri arasında Yunanistan ve Türkiye’den sanatçıların eserlerinin yer alacağı “Aynı Göğün Altında, Aynı Denizin Etrafında” isimli sergiye ev sahipliği yapacak. Sergide, Gümülcineli Ebru Yusuf ve Markos Traitorakis’in eserleri de yer alıyor.

Selanik ve Kuzey Yunanistan’da yaşayan sanatçılardan oluşan FireArt Sanat Grubu ile İstanbul’daki Nazım Hikmet Kültür Merkezinin işbirliği ile gerçekleşen sergi halkların barış içinde yaşamasını konu alıyor. Yunan ve Türk sanatçıların ortak amacının iki halk arasındaki dayanışma ihtiyacını sanat yoluyla vurgulamak olduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili basın bülteninde, “Yolculuğuna İstanbul'dan başlayan sergi, Selanik'teki "Islahane" Kültür Merkezi'nde (Πολυχώρος Πολιτισμού «Ισλαχανέ») ağırlandı. Bir sonraki durağı Gümülcine olan bu sergi, savaşların nedenleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Sergi diğer şehirleri ve ülkeleri aynı hedefle gezmeye devam edecek.” denildi.

Sergi, pazartesi - cumartesi günleri 11.00-14.00 saatleri arasında gezilebilecek. Ayrıca salı, perşembe ve cuma günleri 18.00 – 20.00 saatleri arasında da ziyarete açık olacak.

“Aynı Göğün Altında, Aynı Denizin Etrafında” başlıklı karma sergisi yolculuğuna 21 Ağustos’ta İstanbul Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde başlamıştı.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!