Anasayfa

23-11-2022
Stilyanidis: 'Dendias belki de Libya'ya hiç gitmemeliydi'
Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın krize dönüşen son Libya ziyaretiyle ilgili, "Bakan Dendias Libya'ya belki de hiç gitmemeliydi." dedi.
23 Kasım 2022 Çarşamba

Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın krize dönüşen son Libya ziyaretiyle ilgili, "Bakan Dendias Libya'ya belki de hiç gitmemeliydi." dedi.

Konuyla ilgili olarak "Kokkino" (Kırmızı) radyosuna konuşan milletvekili ve eski bakan Stilyanidis, Libya'nın başkenti Trablus'ta Dışişleri Bakanı Dendias'ın tuzağa düşürülmeye çalışıldığını belirterek, "Muhtemelen muhataplarının iyi niyetine güvenmiş olabilir. Belki de sayın Dendias, Libya'ya hiç gitmemeliydi." ifadelerini kullandı.

Stilyanidis şunları söyledi: "Bildiğim kadarıyla ziyaret öncesinde Libya dışişleri bakanının görüşmede olmaması kararlaştırılmış. Sayın bakanın tuzağa düşürülmesi amacıyla olsa gerek, Türkiye ile geçerli olmayan bir anlaşmayı imzalayan Libya dışişleri bakanıyla yapılacak bir görüşme, bu anlaşmayı imzalamış olan hükümete de dolaylı da olsa bir meşruiyet kazandıracaktı. Bunu anlamış olan sayın Dendias bu görüşmeyi gerçekleştirmedi. Diyeceksiniz ki; bunu öngöremez miydiniz? Evet. Muhtemelen muhataplarının iyi niyetine güvendi. Türk diplomasisinin böyle bir rol oynamasını ve üstelik geçici Trablus hükümetinin de bunu takip etmesini kim beklerdi? Kanaatime göre sayın bakan soğukkanlı hareket ederek oradan kaçtı. Belki de hiç gitmemeliydi."

Haberler


Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı

Danışma Kurulundan müftülük atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi yok sayılamaz”

Bir patrik 35 yıldır görevde, azınlık hâlâ bir müftüsünü seçemiyor

İstanbul’da 35. yıl töreni, Batı Trakya’da atama – dayatma uygulaması!

Zaman içinde eriyen ömür sermayesi

Karanlığa karşı sıradanlığın mücadelesi

Dedeağaç’ta Fotoğraf Haftası başladı

Kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Mustafçova Eski Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in annesi vefat etti