Anasayfa

23-11-2022
Stilyanidis: 'Dendias belki de Libya'ya hiç gitmemeliydi'
Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın krize dönüşen son Libya ziyaretiyle ilgili, "Bakan Dendias Libya'ya belki de hiç gitmemeliydi." dedi.
23 Kasım 2022 Çarşamba

Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın krize dönüşen son Libya ziyaretiyle ilgili, "Bakan Dendias Libya'ya belki de hiç gitmemeliydi." dedi.

Konuyla ilgili olarak "Kokkino" (Kırmızı) radyosuna konuşan milletvekili ve eski bakan Stilyanidis, Libya'nın başkenti Trablus'ta Dışişleri Bakanı Dendias'ın tuzağa düşürülmeye çalışıldığını belirterek, "Muhtemelen muhataplarının iyi niyetine güvenmiş olabilir. Belki de sayın Dendias, Libya'ya hiç gitmemeliydi." ifadelerini kullandı.

Stilyanidis şunları söyledi: "Bildiğim kadarıyla ziyaret öncesinde Libya dışişleri bakanının görüşmede olmaması kararlaştırılmış. Sayın bakanın tuzağa düşürülmesi amacıyla olsa gerek, Türkiye ile geçerli olmayan bir anlaşmayı imzalayan Libya dışişleri bakanıyla yapılacak bir görüşme, bu anlaşmayı imzalamış olan hükümete de dolaylı da olsa bir meşruiyet kazandıracaktı. Bunu anlamış olan sayın Dendias bu görüşmeyi gerçekleştirmedi. Diyeceksiniz ki; bunu öngöremez miydiniz? Evet. Muhtemelen muhataplarının iyi niyetine güvendi. Türk diplomasisinin böyle bir rol oynamasını ve üstelik geçici Trablus hükümetinin de bunu takip etmesini kim beklerdi? Kanaatime göre sayın bakan soğukkanlı hareket ederek oradan kaçtı. Belki de hiç gitmemeliydi."

Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti