Anasayfa


24-11-2022
BTTÖB’den ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.
24 Kasım 2022 Perşembe

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. BTTÖB’nin sosyal medya üzerinden yayımlanan mesajda tüm öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlanırken, azınlık eğitiminin yaşadığı sorunlara da dikkat çekildi.

BBTÖB tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başta Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğimizin değerli üye öğretmenleri olmak üzere, dünyadaki tüm vefakar öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kalben kutluyoruz.

Bizler Lozan Antlaşması ile bu vatana emanet bırakılırken eğitim alanında özerkliğimiz garanti altına alınmıştı. Lakin Lozan’dan bugüne geçen süreç içinde özellikle cunta yönetiminden sonra azınlığın fikri alınmadan tek taraflı çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği elinden alınmıştır ve alınmaktadır. Bugün itibarıyla Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulu talebimiz dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek okullarımız bir bir kapatılıyor.

Halihazırda görev yapan öğretmenlerimizin Türkçe bilgisinin geliştirilmesi için talep edilen Türkiye destekli seminerlere imkan verilmiyor. Türkiye üniversitelerinden mezun öğretmenlerimiz ilkokullarımızda görev alamıyor. Sayıca yetersiz olmasına rağmen yeni ortaokul ve lise açmamıza müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Ülkesine sadık birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyor ve ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyoruz.

Tüm bu olumsuzluklar içinde 24 Kasım Öğretmeler Günü’nü kutluyoruz. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tekrardan kutlar, saygı ve sevgilerimizi sunarız.”

Bu arada, Batı Trakya’daki azınlık kurum ve kuruluşları da sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı