Anasayfa


25-11-2022
24 Kasım Öğretmenler Günü Batı Trakya’da kutlandı
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği 24 Kasım Perşembe akşamı gerçekleşti.
25 Kasım 2022 Cuma



Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinliği 24 Kasım Perşembe akşamı gerçekleşti.

Etkinlik bugüne kadar hayatını kaybeden öğretmenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve devamında Öğretmen Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

Etkinliğin ilk konuşmasını BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet yaptı. Ahmet konuşmasında Öğretmenler Günü’nün önemine dikkat çekti ve tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Aydın Ahmet, konuşmasında azınlık eğitiminin içinde bulunduğu duruma değinerek şu ifadeleri kullandı: “Bizler Lozan Antlaşması ile bu vatana emanet bırakılırken eğitim alanında özerkliğimiz garanti altına alınmıştı. Lakin Lozan’dan bugüne geçen süreç içinde özellikle cunta yönetiminden sonra azınlığın fikri alınmadan tek taraflı çıkarılan yasalarla azınlık eğitiminin her geçen gün özel ve özerk olma özelliği elinden alınmıştır ve alınmaktadır. Bugün itibarıyla Türkçe ve Yunanca eğitim verecek anaokulu talebimiz dikkate alınmıyor. İlkokullarımızın özel statüsü dikkate alınmadan çocuk azlığı bahane edilerek okullarımız bir bir kapatılıyor.

Halihazırda görev yapan öğretmenlerimizin Türkçe bilgisinin geliştirilmesi için talep edilen Türkiye destekli seminerlere imkan verilmiyor. Türkiye üniversitelerinden mezun öğretmenlerimiz ilkokullarımızda görev alamıyor. Sayıca yetersiz olmasına rağmen yeni ortaokul ve lise açmamıza müsaade edilmiyor. Okullarımızda eğitim kalitesinin yükselmesi maalesef istenilmiyor ve devlet okulları özendiriliyor. Ülkesine sadık birer Yunan vatandaşı olarak bu haksızlığı hak etmediğimizi düşünüyor ve ülkemiz yöneticilerinin bu yanlıştan dönmelerini umutla bekliyoruz.”


Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, öğretmenler gününün önemine değindi. Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu ve öğretmenlerin yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol oynadığını ifade eden İbrahim Şerif tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Türkiye’nin Gümücine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, öğretmenlerin hayatımızda silinmez izler bırakan hayatı ve anlamını öğreten insanlar olduğunu belirtti ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Selamlama konuşmalarından sonra Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’na Batı Trakya’ya verdiği katkılardan dolayı plaket taktim etti. Ayrıca Dostluk Eşitlik Barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet de BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’e plaket sundu.

Etkinlik Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında faaliyet gösteren Mümin Ali ve öğrencilerinden oluşan saz ekibinin söylediği türküler ile devam etti. Etkinlikte son olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği ve İskeçe Türk Birliği halk oyunları gösterilerini sundu.

Etkinliğe; Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multeza, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, GTGB Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, yerel yöneticiler, Türkiye’den gelen kontenjan öğretmenleri ile çok sayıda emekli ve genç öğretmen katıldı.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!