Anasayfa

25-11-2022
Yunanistan sismik araştırma sahasını genişletiyor
Yunanistan, Girit’in güneyindeki sismik araştırma sahasını genişletmeyi planladığı bildirildi.
25 Kasım 2022 Cuma

Yunanistan, Girit’in güneyindeki sismik araştırma sahasını genişletmeyi planladığı bildirildi.

SKAI TV’ye konuşan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, ExxonMobil tarafından Girit’in güneyinde yapılan sismik araştırmaların sahasının güneye doğru genişletileceğine ilişkin haberleri değerlendirdi.

İkonomu, haberleri teyit ederek, bu genişlemenin başlangıçtaki plan çerçevesinde yapıldığını ileri sürdü.

En iyi sonucun alınabilmesi için bölgenin genişletildiğini öne süren İkonomu, araştırmanın sebebinin ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İkonomu, ExxonMobil’in yanı sıra bir başka şirketin de bölgede sismik araştırmalara katılmak istediğini belirterek, "İkinci şirketin de ilgisi bu araştırmanın önemini daha iyi gösteriyor." dedi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, ABD’li Chevron firması yetkilileri, Atina’ya gelerek konuya ilişkin temaslarda bulundu.

Hükümet kaynaklarına göre, araştırma sahasının genişletilmesi amacıyla yakın tarihte yeni bir NAVTEX yayımlanacak.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine bağlı Hidrografi Dairesinin 8 Kasım’da yayımladığı NAVTEX’te İyon Denizi ve Girit’in batısı ile güneybatısındaki bölgede sismik araştırma yapılacağı bildirilmişti.

"SANCO SWIFT" isimli gemi ile yapılacak sismik araştırmalar için yayımlanan NAVTEX’in bitiş süresi belirtilmemişti.

Haberler


İnsana ve çevreye verdiği zararlar nedeniyle balon balığıyla mücadele Yunanistan gündeminde

Gökçepınar Kitap Okuma Kulübü dönemi piknik programıyla tamamladı

Avrupa Savcılığından Yunanistan’da 71 milyon euroluk KDV dolandırıcılığı soruşturması

Ryanair faciasında dehşet anları: ’Eşim göğsüne kadar uçaktan dışarı çıktı’

Gümülcine tarihi eski adliye binası için restorasyon süreci ilerliyor

Pasaportlar artık Gov.gr Wallet uygulamasında

Gümülcine Belediyesi yaz etkinlikleri programını açıkladı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İzmit ve Soma’da anılacak

Merhum Müftü Ahmet Mete vefatının dördüncü yılında anılıyor

Burhan Baran: İskeçe’nin sel ve yangınlara karşı korunması yetersiz

GPO anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, hükümete memnuniyetsizlik artıyor

BTTÖB’den piyano resitali ve şan dinletisi