Anasayfa

25-11-2022
Yunanistan sismik araştırma sahasını genişletiyor
Yunanistan, Girit’in güneyindeki sismik araştırma sahasını genişletmeyi planladığı bildirildi.
25 Kasım 2022 Cuma

Yunanistan, Girit’in güneyindeki sismik araştırma sahasını genişletmeyi planladığı bildirildi.

SKAI TV’ye konuşan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, ExxonMobil tarafından Girit’in güneyinde yapılan sismik araştırmaların sahasının güneye doğru genişletileceğine ilişkin haberleri değerlendirdi.

İkonomu, haberleri teyit ederek, bu genişlemenin başlangıçtaki plan çerçevesinde yapıldığını ileri sürdü.

En iyi sonucun alınabilmesi için bölgenin genişletildiğini öne süren İkonomu, araştırmanın sebebinin ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

İkonomu, ExxonMobil’in yanı sıra bir başka şirketin de bölgede sismik araştırmalara katılmak istediğini belirterek, "İkinci şirketin de ilgisi bu araştırmanın önemini daha iyi gösteriyor." dedi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, ABD’li Chevron firması yetkilileri, Atina’ya gelerek konuya ilişkin temaslarda bulundu.

Hükümet kaynaklarına göre, araştırma sahasının genişletilmesi amacıyla yakın tarihte yeni bir NAVTEX yayımlanacak.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine bağlı Hidrografi Dairesinin 8 Kasım’da yayımladığı NAVTEX’te İyon Denizi ve Girit’in batısı ile güneybatısındaki bölgede sismik araştırma yapılacağı bildirilmişti.

"SANCO SWIFT" isimli gemi ile yapılacak sismik araştırmalar için yayımlanan NAVTEX’in bitiş süresi belirtilmemişti.

Haberler


Öğrencilere diş hekimliği ve eczacılık meslekleri tanıtıldı

ABTTF, Avrupa Parlamentosunun hukukun üstünlüğü oturumuna katıldı

İskeçe Müftüsü Trampa’dan Yunanistan’a müftülük sorununun çözümü için diyalog çağrısı

İnanç Mustafaoğlu’ndan Büyükelçi Erciyes’e ziyaret

Çelebi Sultan Mehmet Camii Noel’den önce açılacak

İtalyan Film Festivali 12-15 Kasım’da düzenlenecek

Doğum yardımı artırılıyor

Mehmet Hilmi’nin mücadelesi Türk Tarih Kongresi’nde anlatıldı

GTGB eski başkanlarından Arif Hüseyinoğlu vefat etti

“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu