Anasayfa


27-11-2022
Danışma Kurulu’ndan Murat Ömeroğlu’na veda yemeği
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), görevi sona eren Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu için veda yemeği verdi.
27 Kasım 2022 Pazar



Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), görevi sona eren Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu için veda yemeği verdi.
 
Önümüzdeki günlerde bölgeden ayrılacak olan Başkonsolos Murat Ömeroğlu için Gümülcine’nin Eşekçili köyünde verilen yemekte konuşan BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Ömeroğlu’nun Batı Trakya’da yaklaşık beş yıl görev yaptığını belirterek, Batı Trakya’ya ve Türk azınlığına önemli hizmetler verdiğini söyledi. Ömeroğlu’na bundan sonraki mesleki hayatında başarılar dileyen Şerif, Batı Trakyalıların kalbinde her zaman yer alacağını ifade ederek kendisine teşekkür etti.
 
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da yemekte yaptığı konuşmada, Batı Trakya’da görev yapmaktan, bölgedeki soydaşlarla tanışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Görev yaptığı süre boyunca hem güzel hem de acı olaylar yaşadığını söyleyen Ömeroğlu, azınlık insanının haklı davasında mücadele etmeye devam edeceğine inandığını belirterek, azınlık toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından BTTADK Başkanı İbrahim Şerif, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’na bir plaket takdim etti.
 
Veda yemeğine Danışma Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri Atina’da bir araya gelecek

İTB’de görev dağılımı yapıldı

Almanya’dan ‘giriş yasağına’ yorum yok

KKE hükümetten İsrail’e desteğini çekmesini istedi

Yunanistan, Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yassıköy Belediyesinin hizmetleri dijital ortamda

Veria’da Osmanlı dönemine ait mezar bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Dolaphan Camii’nde oldubittiye izin verilmedi

İTB genel kurulu gerçekleşti

Yunanistan, İran’ın İsrail’e hava saldırısını şiddetle kınadı

Almanya’dan Varufakis’e siyasi faaliyet yasağı