Anasayfa


30-11-2022
Hacıgene Türk azınlık iş kadınlarına ödül verilmemesini eleştirdi
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclisi Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Esnaf ve Ticaret Federasyonunun ödül verdiği iş kadınları arasında Türk azınlık üyesi kadınların yer almamasını eleştirdi.
30 Kasım 2022 Çarşamba

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclisi Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe Esnaf ve Ticaret Federasyonunun ödül verdiği iş kadınları arasında Türk azınlık üyesi kadınların yer almamasını eleştirdi.

Hacıgene konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada, ödül alan iş kadınlarını tebrik etti ancak azınlık üyesi kadınlara ödül töreninde yer verilmemesine tepki gösterdi.

Bu tür ayrımcılıkların yapıldığını görmekten üzüntü duyduğunu ifade eden Hacıgene, “Ödül alanlar arasında hiçbir azınlık kadınının olmamasından duyduğum derin hoşnutsuzluğu ifade etmeme izin verin.” dedi.

Kendi alanında başarılı olan çok sayıda azınlık üyesi kadın olduğunu vurgulayan Hacıgene, toplumda hala ayrımcılık izlerinin olduğunu belirtti.

Hacıgene açıklamasında, “Ne yazık ki, bu özel olay bile tamamen basmakalıp bir çerçeve içinde gerçekleştirildi. Umarım bu kasıtlı değildir ve yanlışlıkla olmuştur. Hatanın derhal düzeltilmesini umuyorum. Hepimiz biliyoruz ki hatayı tekrarlamak bir tercihtir ve kınanması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Haberler


YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı