Anasayfa


01-12-2022
Ahmet Kurt ve merhum Müftü Mete'ye Kovid-19 davası!
Ahmet Kurt ve merhum Müftü Ahmet Mete'ye yönelik “Halkı yasalara karşı gelmeye teşvik etme” davası 20 Aralık’ta görüşülecek.
1 Aralık 2022 Perşembe

Pandemi döneminde İskeçe’nin Şahin köyünde yaşanan olaylarla ilgili olarak merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile Mustafçova Belediyesi muhalefet listesi başkanı avukat Ahmet Kurt’un yargılanacağı bildirildi. Duruşmanın 20 Aralık Salı günü Trakya Üç Hakimli İstinaf Mahkemesi’nde yapılacağı kaydedildi.

Gümülcine'de bulunan Trakya İstinaf Mahkemesi tarafından gönderilen mahkeme celbinde, Mustafçova Belediyesi meclis üyesi ve muhalefet listesi başkanı Ahmet Kurt ile merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin, 2020 yılında Mustafçova Belediyesine bağlı Şahin köyünde Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan karantina ve tedbirlere karşı yazılı ve sözlü açıklamalarda bulundukları iddiasıyla yargılanacakları kaydedildi.

Mahkeme tebligatına göre, davalı Ahmet Kurt 12.06.2020 yılında sosyal medyada yayımlamış olduğu bir yazıda, Kovid-19 salgını kapsamında hükümet tarafından uygulanan karantina ve tedbirlerin ülke çapında gevşetildiği halde azınlık köyü Şahin'de devam ettirilmesi ve ülkede artan Kovid-19 vakalarındaki artışın nedeni olarak bölge insanının gösterilmesini eleştirdiği yazısı gerekçe gösterilerek, "Şahin halkını yasalara karşı gelmeye teşvik etmek” iddiasıyla yargılanacak.

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin de 2020 yılının Haziran ayı başlarında Şahin köyündeki bir cenazede yine Kovid-19 tedbirleri üzerinden Türk Azınlık insanına uygulanan baskı ve oynanan siyasi oyunlara dikkat çektiği konuşması gerekçe gösterilerek "halkı yasalara karşı gelmeye teşvik etmek” iddiasıyla davaya dahil edildiği ifade edildi.

Davalıların tebligatta belirtilen tarihte (20 Aralık 2022 Salı ) Trakya İstinaf Mahkemesi'nde yargılanmak üzere hazır bulunmaları, aksi taktirde gıyaben yargılanacakları bildirildi.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM gazetesine bilgi veren Ahmet Kurt’un avukatı İskeçeli avukat Yannis Barkas, iddianameden ismi bulunan Müftü Ahmet Mete’nin vefat ettiği için duruşma günü adının davadan çıkarılacağını söyledi. Barkas, müvekkili Ahmet Kurt’un da mahkemede aklanacağına inandıklarını vurguladı.

Gazetemize konuşan Ahmet Kurt ise olayın iki buçuk yıl sonra gündeme getirilip dava açılmasının son derece ilginç olduğunu belirterek, “Biz bu olayın arşive kalktığına inanıyorduk. Ancak aradan iki buçuk yıl sonra duruşmaya çağrılıyoruz. Tabii ki merhum müftümüzle aynı dosyada yer alma nedenini bir türlü anlamadık. Aslında yapılan soruşturmada benim dışımda soruşturmaya çağrılan 12 Şahinli kardeşimizin benim lehimde ifade vermesine rağmen olayın devam ettirilmesi ve davaya dönüşmesini de beklemiyorduk.” dedi.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret