Anasayfa


01-12-2022
Bahçe çocuk dergisinden yarışma
Kuzey Makedonya’da düzenlenen şiir, hikaye, kompozisyon ve resim yarışmasına bu yıl Kosova, Yunanistan ve Sancak’tan öğrenciler de katılabilecek.
1 Aralık 2022 Perşembe

Kuzey Makedonya’da yayımlanan Bahçe çocuk dergisinin, 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü nedeniyle her yıl düzenlediği yarışmaya bu yıl Balkan ülkelerinden öğrenciler de dahil ediliyor.

“Analar Yüzyılda Bir Doğurur – Cumhuriyetin 100. Yılı” başlıklı şiir, hikaye, kompozisyon ve resim yarışmasıyla ilgili Bahçe dergisinden yapılan açıklamada, “Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla öğrencilerin, Türk dünyası, Balkan liderleri başta olmak üzere dünya liderlerini konu alan hikaye, şiir, kompozisyon yazmaları ve resim çizmeleri için okullar arası şiir – hikaye – kompozisyon – resim yarışması açıyoruz.” denildi.

Dergiden yapılan açıklamada, söz konusu yarışmaya Kuzey Makedonya, Kosova, Yunanistan ve Sancak’tan ilkokul 6. sınıf ile ortaokul öğrencilerinin katılabileceğini belirtildi.

Yarışmaya katılacak olan öğrencilerin şiir, kompozisyon ve hikayelerini word dosyası, resimleri JPG formatta, ad, soyadı, okul, köy ismi, irtibat için telefon ya da e-posta adresi yazarak yenibalkan@yahoo.com veya haber@yenibalkan.com adreslerine en geç 9 Aralık Cuma gününe kadar göndermeleri istendi.

Yapılan duyuruda word dosyasında yazılacak hikaye formatıyla ilgili şu noktalara dikkat edilmesi istendi:

1. Yazarın adı, soyadı, okuduğu okulun adı ve okulun bulunduğu köy – kasaba: Büyük harf, bold, 12 punto;
2. Hikayenin başlığı: Büyük harf, bold, 12 punto;
3. Hikayenin şu temel unsurları olmalı: Giriş, gelişme ve sonuç bölümleri paragraf olarak ayrılmalıdır. En az 1, en çok 2 sayfa word, 12 punto;
4. Öğrencilerin yazacağı hikayeler öğretmenleri tarafından gözden geçirildikten sonra ve gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra belirlenen adrese gönderilecektir.

Bu arada, gönderilecek olan şiir, hikaye ve resimler Yeni Balkan Yayınevi tarafından kitap olarak yayınlanacak ve 21 Şubat Dünya Ana Dil Günü vesilesiyle kitabın tanıtımı yapılacak.

Haberler


BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı