Anasayfa

05-12-2022
BTTDD Bursa Şubesi Ankara'da temaslarda bulundu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ve beraberindeki heyet Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.
5 Aralık 2022 Pazartesi



Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif ve beraberindeki heyet Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Derneğin Gençlik Kolu temsilcileri ile Batı Trakyalılar Panayırı ve Uluslararası Balkan Yağlı Güreşleri Panayır Ağası Mehmet Hüseyin'in de yer aldığı heyet ilk olarak TBMM'yi ziyaret etti.

Heyet burada, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi.


TBMM Genel Kuruluna katılarak çalışmaları yerinde gören heyet daha sonra Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti. Burada, Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes tarafından kabul edilen heyet, Büyükelçi Berk Baran ve Burcu Bumin Tibet ile de görüştü.

Batı Trakya Türklerinin her zaman ve her koşulda yanlarında olduklarını belirten Büyükelçi Erciyes, kapılarının her zaman Batı Trakyalılara açık olduğunu ifade etti.

Heyet ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'i makamında ziyaret etti. Bursa heyeti, YTB uzmanlarının da hazır bulunduğu Batı Trakya konulu toplantıya katıldı.

BTTDD Bursa Şubesi yöneticileri, planlanan etkinlikler hakkında YTB yönetimini bilgilendirdi ve bugüne kadar kendilerine verilen destek nedeniyle teşekkür etti.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak