Anasayfa


05-12-2022
Gümülcine’nin ortasından geçen nehir şimdi de ‘oyun’ oluyor
Gümülcine Belediyesi Bölge Tiyatrosu, hazırladığı “Bir şehir, bir nehir, bir çok hikaye” adlı masa oyununu Rodop ilindeki ilkokullara dağıtmaya hazırlanıyor.
5 Aralık 2022 Pazartesi

Gümülcine Belediyesi Bölge Tiyatrosu, hazırladığı “Bir şehir, bir nehir, bir çok hikaye” adlı masa oyununu Rodop ilindeki ilkokullara dağıtmaya hazırlanıyor. Söz konusu masa oyunu eğitimci Maria Dimu’nun çalışmasından ilham alınarak hayata geçirildi.

Çalışma, geçen yıl “Tale of X Cities” projesi kapsamında 1960’lı yıllara kadar şehrin ortasından geçen nehirle ilgili hikayelerin anlatıldığı ve vatandaşlar arasında farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen etkinlik çerçevesinde yapıldı.

Okullara dağıtılması planlanan masa oyunuyla çocukların Gümülcine’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle tanışmaları ve tanımaları amaçlanıyor. Öğrencilerin bilgilendirici harita ve diğer materyallerle Gümülcine’nin ortasından geçen Bokluca Nehri ve çevresindeki sosyal yaşam hakkında bilgi edineceği ve tarihe yolculuk yapacağı ifade edildi.

Oyunun 9 Aralık Cuma günü düzenlenecek bir etkinlikle her okula birer adet olmak üzere dağıtılacağı ifade edildi. Etkinlik Gümülcine Belediyesi Bölge Tiyatrosu’nda yapılacak.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret