Anasayfa

08-12-2022
Hükümet Sözcüsü protestocuları sağduyuya davet etti
Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, 16 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla ağır yaralanmasının ardından çıkan olaylara ilişkin soğukkanlı olma çağrısında bulundu.
8 Aralık 2022 Perşembe

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan İkonomu, 16 yaşındaki Kostas Frangulis’in 5 Aralık’ta Selanik’te polis kurşunuyla ağır yaralanmasına ilişkin olayın yargı tarafından soruşturulduğunu belirterek, kamu düzenini bozan davranışlara müsamaha edilmeyeceğini ifade etti.

İkonomu, "Soğukkanlılık ve sağduyu rica ediyorum ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki kamu organlarına karşı kanun dışı, saldırgan davranışlara karşı en ufak hoşgörü gösterilmeyecektir." dedi.

PROTESTOLARA YOÄžUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Kostas Frangulis’in ağır yaralanmasının ardından Selanik ve başkent Atina’da çok sayıda protesto gösterisi düzenlendi. Atina’nın da dahil olduğu Attiki Bölgesi’nin batısında dün akşam protestocuların yolda kurdukları barikatları ateşe vermesi ve bir lastik mağazasının kimliği belirsiz kişilerce yakılmasının ardından polis bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?
Selanik kentinde 5 Aralık’ta "dur" ihtarına uymayarak kaçan sürücü Kostas Frangulis, polisin ateş açması sonucu ağır yaralanmıştı.

Başından yaralanan 16 yaşındaki genç, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Yunanistan Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamada, polisin genci, satın aldığı benzinin parasını ödemeden ayrıldığı benzinlik çalışanının şikayeti üzerine takibe aldığı belirtilmişti.

Açıklamada, polis takibinden kurtulmak için tehlikeli şekilde araç kullandığı ve uyarıları dikkate almadığı aktarılan genci, polisin iki el ateş açarak durdurmaya çalıştığı kaydedilmişti.

Haberler


Yunan bankalarından İstanbul’daki tarihi Zoğrafyon Rum Lisesine 500 bin euro bağış

Yunanistan düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlıyor

Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi

Yeni Sol’dan OPEKEPE skandalına sert tepki

Hebilköy’de ormanlık alanda yangın

İskeçe’de ‘Piyano ve Oda Müziği’ dinletisi

İsrail’e askeri malzeme götürülmesi Pire limanında protesto edildi

Başkonsolos Ünal, 2025 Seçek Ağası ve kanaat önderlerini ağırladı

Atina’nın su kaynakları azalıyor

Yol güvenliği için dört dilde broşür

Seçek etkinliklerinin programı belli oldu

Batı Trakyalı gençler Karacaali kampında buluştu