Anasayfa

29-03-2016
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmaier: "İster beğenin ister beğenmeyin Türkiye partner"
AB - Türkiye anlaşması Avrupa'nın gündeminden düşmüyor. Sığınmacı krizinde bazı AB üyelerinin tek taraflı adımlarını eleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, AB - Türkiye anlaşmasını savundu.
29 Mart 2016 Salı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank - Walter Steinmeier, sığınmacı krizi ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Steinmeier, AB üyesi bazı ülkelerin sığınmacı akınını azaltmak için attığı tek taraflı adımları sert sözlerle eleştirdi.

"YUNANİSTAN'DA İNSANİ FELAKET YAŞANIYOR"

Steinmeier özetle şu görüşleri dile getirdi: "Orta Avrupa'ya daha az sığınmacı geliyor çünkü Yunanistan'a takılıp kalıyorlar. Orada insani felaket yaşanıyor. Kendi sorunlarınızı hallederken başka Avrupalı partnerleri zor duruma düşürüyorsunuz. Avrupa'da birbirimize böyle davranmamalıyız."

Atina'daki kriz merkezinin tahminlerine göre halen Yunanistan'da 50 binden fazla sığınmacı yaşıyor. Bunların 11 bin 500'ü Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bulunuyor.

"AB-TÜRKİYE ANLAŞMASI OLMASAYDI SAYI 100 BİN OLURDU"

"AB-Türkiye anlaşması olmasaydı Yunan - Makedon sınırında pislik ve çamur içinde hayatta kalma mücadelesi veren insanların sayısı 100 bin olurdu" diyen Steinmeier, "Bu yüzden Avrupa'nın dış sınırlarına yoğunlaşma, Türkiye ile imzalanan anlaşma ve Yunanistan'a verilecek destek doğru yoldur" sözlerini kullandı.

"İSTER BEÄžENİN İSTER BEÄžENMEYİN TÜRKİYE PARTNER"

Türkiye'den Yunanistan'a gelen sığınmacıların sayısında AB - Türkiye anlaşması sonrası önemli bir düşüş kaydedildi. Türkiye'nin coğrafi konumundan ötürü merkezi bir partner olduğuna dikkat çeken Steinmeier, "İster beğenin ister beğenmeyin ama bu bir gerçek. Bu gerçek, sorumlu bir siyaseti gerektiriyor" dedi. Steinmeier, "Elbette AB-Türkiye anlaşmasının uygulamada kendini nasıl kanıtladığını gözleyeceğiz. Ancak en azından daha fazla kontrol ve yasadışı göçün sınırlandırılması yönünde bir adım atıldı" dedi.


Haberler


Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti