Anasayfa


20-01-2023
Dedeağaç Limanı için üç aşamalı yatırım planı
Dedeağaç Limanı için üç aşamalı yatırım programı başlatılıyor. Program, Yunanistan Kamu Malvarlığını Değerlendirme Fonu tarafından yürütülecek
20 Ocak 2023 Cuma

Dedeağaç Limanı için üç aşamalı yatırım programı başlatılıyor. Program, Yunanistan Kamu Malvarlığını Değerlendirme Fonu tarafından yürütülecek.

Konuyla ilgili olarak ulusal basında çıkan haberlere göre, Dedeğaç Limanı’nın geliştirilmesini amaçlayan yatırım programı üç aşamada tamamlanacak. İlk aşamanın bütçesi ise 35 milyon euro. Proje tamamlandığında ise yatırım tutarının 50 milyon euroyu geçmesi bekleniyor. Dedeağaç Limanı’nın son dönemde stratejik bir role büründüğü ve bir süredir de Amerikan askeri birlikleri tarafından kullanıldığı belirtildi. Limanın, Doğu Avrupa için “köprübaşı” niteliği taşıdığı ifade edildi.

Bu amaçla önümüzdeki dönemde Bakanlıklar Arası Stratejik Yatırımlar Komisyonu’nun toplanarak söz konusu projeyi “stratejik” olarak nitelendireceği kaydedildi. Bu sayede proje için fon aktarma işlemlerinin de kolaylaşacağı ifade edildi. Projenin hayata geçirilmesinde Denizcilik Bakanlığı ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın da görev alacağı bildirildi.

Hatırlanacağı üzere hükümet 2022 yılı sonlarında Dedeağaç Limanı’nın özelleştirilmesini iptal etmiş ve limanın kamu kuruluşları tarafından geliştirilmesine karar vermişti.

Öte yandan, Dedeağaç ile Bulgaristan sınırındaki Ormenio’ya kadar olan demiryolu hattının da geliştirilmesiyle ilgili proje devam ediyor.

Proje çerçevesinde liman derinliğinin arttırılması ve liman giriş – çıkışının iyileştirilmesi öngörülüyor. Ayrıca liman içindeki yolların iyileştirilmesi, limanın yeni Dedeağaç yoluna bağlaması, ulaşımın limana giriş ve çıkış yapan tır ve kamyonların şehir içine girmeden gerçekleştirilmesi planlanıyor. Limanın araç – gereç bakımından da yenileneceği ifade edildi.

Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun