Anasayfa


20-01-2023
Theodorikakos: ‘Çelik çitin uzatılmasına bir an önce başlanıyor’
Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Türk – Yunan sınırına inşa edilen çelik çitin 35 kilometrelik ikinci kısmının yapımına bir an önce başlanılacağını söyledi.
20 Ocak 2023 Cuma

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Türk – Yunan sınırına inşa edilen çelik çitin 35 kilometrelik ikinci kısmının yapımına bir an önce başlanılacağını söyledi.

Hükümetin kararının tüm sınır bölgesini kapsayacak şekilde 140 kilometrelik çit inşa etmek olduğunu belirten Theodorikakos, Skai televizyonunda katıldığı bir programda, çitin uzatılmasının sadece Yunanistan’ın değil tüm Avrupa’nın güvenlik sorunu olduğunu savundu.

Yarın Avrupa Birliği, Schengen bölgesi ve Büyük Britanya’dan toplam 27 büyükelçiyle Dedeağaç’a gelecek olan Theodorikakos, sorunun ne kadar büyük olduğunu ve Yunan Polisinin kaçak göçmenleri engellemek için nasıl zor bir görev üstlendiğini tüm Avrupalıların anlaması gerektiğini söyledi.

Çelik çitin 35 kilometrelik ikinci bölümünün yapımının çok yakında başlayacağını duyaran Vatandaşı Koruma Bakanı, “Toplamda 140 kilometre; şimdi 100 milyon euroyla 35 kilometrelik bir sonraki aşamaya geçiyoruz. 5 büyük Yunan şirketi davet edildi ve tüm bu sürecin çok hızlı yürümesi için umarım çıkış yolu bulurlar.” ifadesini kullandı.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!