Anasayfa

23-01-2023
Eski Atina Büyükelçisi Özügergin’den 'çözümlere odaklanalım' mesajı
Türkiye’nin eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik "Sorunlara değil, çözümlere odaklanalım." dedi.
23 Ocak 2023 Pazartesi

Türkiye’nin eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik "Sorunlara değil, çözümlere odaklanalım." dedi.

Atina’dan 18 Ocak’ta ayrılan Özügergin, "Eidiseis" isimli haber sitesine verdiği röportajda, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Özürgergin, bir diplomat olarak sorunların çözümüne ilişkin iyimser olduğunu belirterek, sorunların çözümü için neyin gerekli olduğuna ilişkin soruyu, "Sorunlara değil, çözümlere odaklanalım. Bu şekilde, birbirimizi görüşlerimizin doğruluğuna ikna etmek için o kadar çok çaba harcamak zorunda kalmazdık." diye yanıtladı.

Türk ve Yunan halkının benzerliklerine dikkati çeken Özügergin, her iki halk için de "Yemeği dene, coğrafyayı keşfet, insanları tanı ve tüm bunların içinde bir güzellik bulacaksın." önerisinde bulundu.

Haberler


İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede

89 yaşındaki şüpheli Patra’da yakalandı

Tarımsal destek ödemelerinde yaşanan kadastro sorunlarına yanıt geldi

Dedeağaç – Çirmen demiryolu projesinde yeni adım

Jet2 ile iş birliği: Kavala ve Taşöz’ün tanıtımı güçleniyor

Atina’daki silahlı saldırıda yeni gelişme: Aynı saldırgan ikinci noktada da ateş açtı

Sınır kuyruğunda “Erik Dalı” molası: Bekleyiş dans pistine döndü

1 Mayıs tatili öncesi trafik güvenliği önlemleri artırıldı

Yerapetritis Dibeybe ile Trablus’ta görüştü

Brika, Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti