Anasayfa


23-01-2023
Balkan ülkelerinden belediye başkanları Atina'da buluştu
B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında 10 Balkan ülkesinden yaklaşık 70 belediye başkanı, Atina'da bir araya geldi.
23 Ocak 2023 Pazartesi

B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında 10 Balkan ülkesinden yaklaşık 70 belediye başkanı, Atina'da bir araya geldi.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, zirvenin açılış konuşmasında, B40 Balkan Şehirleri Ağı Atina Zirvesi kapsamında belediye başkanları arasında 100'ün üzerinde ikili görüşme planlandığını belirterek, "En önemli unsur komşular arasında açık ve verimli diyalogdur." dedi.

Zirveye katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmada, medeniyetler çatışması yerine, medeniyetlerin işbirliğini tercih ettiğini dile getirerek, "Benim için coğrafi olarak dünyanın tam merkezinde bulunan İstanbul ne kadar buluşmaların şehriyse Balkanlar da işbirliğinin merkezidir, öyle olmalıdır." dedi.

Balkan coğrafyasına baktığında çok büyük küresel potansiyel ve işbirliği geleceği gördüğünü belirten İmamoğlu, "Sadece Avrupa Birliği (AB) ile değil, tüm dünyayla bütünleşmiş, tüm dünyayla birlikte nefes alabilecek bir bölge görüyorum." ifadesini kullandı.

Balkan ülkeleri içerisindeki farklılık ve çeşitliliklere dikkati çeken İmamoğlu, "Birlikten kuvvet doğar." dedi.

İmamoğlu, "Atina ve İstanbul'un kardeş olduğu kadar, Taksim ve Sintagma Meydanı, o meydanları dolduran insanlar da kardeştir." diye konuştu.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına da değinen İmamoğlu, "Bu tür provokasyon amaçlı girişimleri hep birlikte ve şiddetle kınamalıyız çünkü bu tür popülist ve aşırı yaklaşımların özgürlük ve demokrasi ile bir ilgisi yoktur. Tam tersine, bu tür girişimler insanlar arasında düşmanlık tohumları ekebilecek, barış ve huzuru bozabilecek nefret suçlarıdır." dedi.

Zirve kapsamında Balkan ülkelerinden Atina'ya gelen belediye başkanlarının programı, dün akşamki Akropolis Müzesi ziyareti ile başladı.

Zirvenin yarın da devam etmesi öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haberler


Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı

Yerapetritis, Orta Doğu’da barış için Kuveyt ve Katar’a gidecek

Yaka bölgesini dolu vurdu