Anasayfa


24-01-2023
Milletvekili Baran: ‘İskeçe Hastanesinin sorunlarını çözüme kavuşturmak için girişimde bulunacak mısınız?’
İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki sorunları meclis gündemine taşıdı. Baran, mecliste Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in yanıtlaması için sunduğu soruda hastanenin özellikle dahiliye bölümünde yaşanan sorunları dile getirdi.
24 Ocak 2023 Salı

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki sorunları meclis gündemine taşıdı. Baran, mecliste Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in yanıtlaması için sunduğu soruda hastanenin özellikle dahiliye bölümünde yaşanan sorunları dile getirdi.Dahiliye bölümünün güvenli şekilde hizmet sunmasının mümkün olmadığını belirten milletvekili Baran, hastanedeki sorunların çözüme kavuşması için bakanlığın ne gibi girişimde bulunacağını sordu.

Milletvekili Burhan Baran, İskeçe hastanesiyle ilgili sorusunda şu ifadelere yer verdi:
“Son yıllarda pandemiden dolayı, Ulusal Sağlık Sistemindeki var olan eksikler son günlerde daha yoğun yaşanmaya devam eder iken, ülkemizdeki birçok hastanede olduğu gibi, Ksanthi (İskeçe) Devlet Hastanesi de son günlerde acil durum sinyalleri vermektedir.
İskeçe Devlet Hastanesinin Dahiliye Kliniği bölümünün müdürü, "Dahiliye bölümünde hasta yoğunluğu yüksek olduğu için bölümümüzün güvenli şekilde hizmet sunması mümkün değildir ve bu durum maalesef hastaların hayatını tehlikeye atmaktadır" şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca İskeçe Hekimler Derneği de ilimizdeki Devlet Hastanesindeki eksikleri belirterek, bu durumun yaratmış olduğu sıkıntılar konusunda vatandaşları uyarmıştır.

Bir hekim ve aynı zamanda İskeçe ilinin milletvekili olarak, sadece İskeçe Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü için değil, ilimizdeki diğer sağlık birimlerinin kötü vaziyeti hakkında düşüncelerimi defalarca dile getirmiş bulunmaktayım.

İskeçe şehrimizin sakinleri kesinlikle ikinci sınıf vatandaş muamelesini hak etmediklerini düşündüğüm için, ve de bizlere verilen en değerli nimetin sağlık oldu için yetkili bakana soruyorum:
İskeçe Devlet Hastanesinin Dahiliye Bölümü’nün ve diğer bölümlerin sorunlarını çözmek için herhangi bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?”




Haberler


Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu tedariki için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu

Çöl tozu Atina’da gökyüzünü kapladı

ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’