Anasayfa

24-01-2023
Dedeağaç - Burgaz boru hattı için imzalar şubat ayında
Boru hattının yapımının en geç iki yıl içinde başlanması bekleniyor.
24 Ocak 2023 Salı

Dedeağaç ile Bulgaristan'ın Burgaz kenti arasında yapılması planlanan petrol boru hattı için iki ülke arasındaki anlaşmanın şubat ayında imzalanması bekleniyor.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, imzalar şubat ayında Atina'da düzenlenecek özel bir etkinlikte atılacak. Dedeağaç'dan Burgaz'a petrol akışı sağlanacak boru hattı için imzaların atılmasından sonra Yunanistan ve Bulgaristan'dan uzmanlar proje çalışmalarına başlayacak.

Boru hattının faaliyete geçmesinin ardından Dedeağaç'ın stratejik öneminin artacağı yorumları yapılırken, Çanakkale ve İstanbul boğazlarının öneminin de azalacağı iddia ediliyor.

Toplam 260 kilometre uzunluğundaki boru hattının 10 milyon ton petrol akışı sağlaması bekleniyor.

Projeye ABD ve AB'nin tam destek verdiği ve Bulgaristan'ın Rusya petrolüne bağımlılığının sona ermesi açısından önemli olduğu vurgulanırken, 21 Şubat Salı günü Yunanistan'ı ziyaret etmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Dedeağaç'a da gelebileceği belirtildi.

Boru hattının yapımına 1-2 yıl içinde başlanması ve yaklaşık 4 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Haberler


Atina Havalimanında radar arızası: Uçuşlar saatlerce tek sistemle yürütüldü

ABTTF’den Dünya Ana Dili Günü’nde iki dilli anaokulu çağrısı

Dil, Zihnin Sınırlarını Belirler

Sakız Adası’nda hayatını kaybeden 15 düzensiz göçmeni taşıyan bot bulunamadı

İskeçe ve Rodop ilinde yeni çiçek hastalığı vakaları

Başkonsolos Ünal, Ramazan’ın ilk iftarında müftüleri ağırladı

Gazze misyonuna Yunan askerlerden mektuplu tepki

Türkiye Bursları 2026 başvuru süresi uzatıldı

BTTDD Keşan Şubesinden Batı Trakya ziyareti

BTTDD Bursa Şubesinde Hasan Karaömer güven tazeledi

Dolaphan Ortaokulundaki “Kalanda” etkinliği TBMM gündeminde

Doğu Makedonya - Trakya için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı