Anasayfa


25-01-2023
İskeçe ve Gümülcine’de motivasyon seminerleri düzenlendi
Türkiye’den eğitimci yazar Dr. Faruk Öndağ, 23 -24 Ocak tarihleri arasında İskeçe ve Gümülcine’de “Motivasyon Fırtınası” ve “Bir İnsan İki Mucize” başlıkları altında seminer verdi.
25 Ocak 2023 Çarşamba



Türkiye’den eğitimci yazar Dr. Faruk Öndağ, 23 -24 Ocak tarihleri arasında İskeçe ve Gümülcine’de “Motivasyon Fırtınası” ve “Bir İnsan İki Mucize” başlıkları altında seminer verdi.

Etkinlikler, İskeçe Müftülüğü, Gümülcine Müftülüğü, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin (GTGB) organizatörlüğünde gerçekleştirildi.

BTAYTD İskeçe Kültür Merkezi ile GTGB lokalinde düzenlenen seminerlere soydaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Dr. Faruk Öndağ, ilk olarak 23 Ocak Pazartesi günü BTAYTD İskeçe Kültür Merkezinde İskeçeli öğrenciler, öğretmen ve velilere “Motivasyon Fırtınası” ve “Bir İnsan İki Mucize” başlıkları altında seminer verdi.

Etkinliğe BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu ve çok sayıda soydaş katıldı.

Dr. Faruk Öndağ İskeçe’de sonra 24 Ocak Salı günü Gümülcine’de öğrenci, öğretmen ve velilerle buluştu.

GTGB lokalinde düzenlenen etkinlik GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın ve BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı’nın selamlama konuşmalarıyla başladı.

Daha sonra Dr. Faruk Öndağ söz aldı. Eğitmen Öndağ, “Motivasyon” seminerlerinde “sınav kaygısı ve stres yönetimi, motivasyon ve konsantrasyonun sınav sürecine etkisi, tüm bu süreçte öğretmenin yadsınamaz hayati rolü” konularını ele aldı. Ders çalışmaya hazırlanırken öğrencilere fayda sağlayacak egzersizlerden de bahseden Dr. Faruk Öndağ, anlattığı örnek hikayelerle dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

“Öğretmenlik gönüle dokunma sanatıdır, hikayesini bilmediğimiz hiçbir çocuğun gönlüne dokunamazsınız” diyen Öndağ dinleyicilere Prof. Dr. İlber Oltaylı’nın “Her adam öğretmeni kadar adamdır” sözünü hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenme psikolojisinde üç faktör vardır. Bunlardan biri motivasyondur ve bu kutsaldır. Bir insan motive olduğunda konsantre olur. İkincisi ön yargı yani şartlanmadır. Bir diğeri de stres ve kaygıdır. Her şey sınav demek değildir. Burada en önemli nokta bir insanın sağlıklı ve psikolojisinin iyi olmasıdır. İnsan değerli bir varlıktır. Bu yüzden biz Hz. İnsan deriz. Hz. İnsan’ın gönlüne dokunduğumuz zaman, gönlünde fırtınalar estirdiğimiz zaman insanın zekâsı da müthiş çalışır. İnsanlar hayatları boyunca zaman zaman hatalar yapabilir, saçmalayabilir ve çuvallayabilir. Bunlar normaldir. Önemli olan düştüğümüz yerden kalkıp tekrar yürümeye devam etmektir. Hz. İnsan’a değer verirsek onun gönlüne dokunabiliriz. Gönlüne dokunabildiğimiz zaman da çok güzel sonuçlar elde ederiz.”

Etkinlik sonunda Öndağ organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Öğretmen, veli ve soydaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Ataşe Yardımcısı Güven Bora, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, GTGB Başkanı Sedat Hasan, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Haberler


Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı