Anasayfa


25-01-2023
Çipras’tan hükümet aleyhine gensoru önergesi
Telefon dinleme skandalının görüşüldüğü genel kurulda ana muhalefet lideri Aleksis Çipras hükümete karşı gensoru önergesi verdi.
25 Ocak 2023 Çarşamba

Telefon dinleme skandalının görüşüldüğü genel kurulda ana muhalefet lideri Aleksis Çipras hükümete karşı gensoru önergesi verdi.

Ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, dinleme skandalıyla ilgili gündeme gelen son bilgiler ışığında konuyu meclise taşıdı. Çipras, bugün (25 Ocak Çarşamba) mecliste yaptığı konuşmada, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve hükümetin telefon dinleme skandalı konusunda suçlu olduğunu belirterek, Miçotakis’in sadece siyasi değil, kişisel ve hukuki sorumlulukları bulunduğu savundu.

Çipras, “Milli güvenliğimizi dahi telefon dinleme ve şantaj alanı haline getirenlerin ülke yönetiminde kalması; demokrasi, ülke güvenliği ve haklar için tehlikelidir.” ifadelerini kullandı.

“BU HÜKÜMET VE BAŞBAKAN BİR GÜN BİLE GÖREVDE KALAMAZ”

Vatandaşların hükümete güven duyup duymadığının yakın zamanda ortaya çıkacağını savunan Çipras şöyle devam etti: "Bunca olan ve kanıtlarla ortaya çıkan şeyden sonra, Yunanistan'ın Avrupalı bir hukuk devleti olmasını istediğimiz için bu hükümet bir saniye bile yerinde duramaz. Başbakan bir gün bile görevinde kalamaz. Bu nedenlerle demokrasinin, şeffaflığın, adaletin korunması için halkımıza giden yolda bir ilk adım olarak Miçotakis hükümetine karşı güven oylaması önerisinde bulunuyoruz."

Çipras, gazetecilerin, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekillerinin, muhalefetteki PASOK Partisi lideri Nikos Andrulakis'in, bakanların, iş insanlarının, Silahlı Kuvvetler mensuplarının dinlendiğini ileri sürerek, dün İletişim Güvenliği Başkanlığı (ADAE) yetkilileri ile görüşmesinin ardından elinde görülen dosyada dinlemelere ilişkin verilerin olduğunu belirtti.

Miçotakis'in bu dinlemelerde sorumluluk sahibi olduğunu savunan Çipras, Miçotakis için "Bu ağı sadece siyasi rakipleri, siyasi dostları, ekonomik unsurlar, askeri liderler, gazeteciler için elinde faydalı bilgi olsun diye değil, onları elinde tutup, onlara şantaj yapmak için örgütledi. Bu ağı ülke yönetimine geçtiği andan itibaren çok ciddi bir planlama ile örgütledi." ifadelerini kullandı.

Gensoru oylamasının cuma günü yapılması öngörülüyor.

Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu