Anasayfa


26-01-2023
Kadir Yunusoğlu son yolculuğuna uğurlandı
Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde önemli katkıları olan emekli öğretmen Kadir Yunusoğlu ebediyete uğurlandı.
26 Ocak 2023 Perşembe

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesinde önemli katkıları olan emekli öğretmen Kadir Yunusoğlu ebediyete uğurlandı.

İskeçe Türk Birliği ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nin eski başkanlarından, 1989 -1990 yıllarında yapılan üç seçimde İskeçeli Türklerinin oluşturduğu bağımsız İKBAL listesinden milletvekili adayı olan Kadir Yunusoğlu 25 Ocak Çarşamba günü İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nde kılınan ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı.

Kadir Yunusoğlu'nun cenaze törenine, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Muavin Konsolosu Adnan Öztürk, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Gökçeler eski belediye başkanı Birol İncemehmet, Mustafçova eski belediye başkanlarından Cemil Kabza, İskeçe eski vali yardımcısı Musa Vidinli ve çok sayıda soydaş ve öğretmen katıldı.

Cenaze namazı sonrası konuşan İskeçe Müftüsü Trampa, Kadir Yunusoğlu'nun bir dava adamı olduğunu belirterek, kendisinin uzun yıllar Batı Trakya Türk Azınlığı'na birçok alanda hizmet ettiğini söyledi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, emekli öğretmen Kadir Yunusoğlu’nun özgeçmişi hakkında bilgi vererek, kendisinin azınlığa son derece önemli hizmetlerde bulunduğunu vurguladı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptığı konuşmada, Kadir Yunusoğlu'nun sekiz yıl boyunca İskeçe Türk Birliği başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Batı Trakya Türklerinin en zor döneminde derneğimizde başkanlık yapmıştır. Yine aynı dönemde İskeçe'de oluşturulan bağımsız İkbal listesinde milletvekili adayı olarak yer almıştır. Yıllarca öğretmen olarak bu topluma hizmet etmiştir. Hiç şüphesiz Kadir hocamız bir dava adamıdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Törende İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de Kadir Yunusoğlu’nun siyasi yanı olan önemli bir dava adamı olduğunu belirterek, Kadir öğretmeni her zaman sevgiyle, saygıyla ve azınlık için yaptığı önemli hizmetlerle anacaklarını ifade etti.

Kadir Yunusoğlu, doğum yeri olan İskeçe'nin Karaçanlar köyünde toprağa verildi.

Sekiz yıl boyunca İTB başkanlığı yapan Yunusoğlu, iki yıl da BTTÖB başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Kadir Yunusoğlu 29 Ocak 1990 olaylarında merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Aga ve bağımsız milletvekili Ahmet Faikoğlu gibi vücuduna ağır darbeler almış ve öldü diye bırakılmıştı. Yunusoğlu 29 Ocak olaylarından ağır yaralı olarak kurtulmuş, uzun süre tedavi görmüştü.

Haberler


ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti