Anasayfa

04-04-2016
Büyük Derbent köyü halkından muhteşem kermes etkinliği
Büyük Derbent köyü kermes düzenledi.
4 Nisan 2016 Pazartesi



Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyü halkı 3 Nisan Pazar günü kermes düzenledi. Köy halkı tarafından gerçekleştirilen kermese bölge halkının yanı sıra, civar köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermeste yöresel yemek ve tatlı çeşitleri, ekmek arası köfte, el sanatları kursunda eğitim gören bayanların ve diğer bayanların ürettiği el emeği nakış ve süs eşyaları satışa sunuldu. Bugüne kadar bir çok etkinliğe imza atan Derbent köyü halkının, kermesten elde edilecek geliri köy yararına kullanacağı kaydedildi.

Köy meydanında düzenlenen kermese Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, GTGB Başkanı Koray Hasan, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Mehrikoz Yerel Meclis Başkanı Ali Haseki, Çilingir Mahalle Muhtarı Mehmet Bostancı, Seyyid Ali Sultan Dergahı Vakfı Başkanı Ahmet Kara Hüseyin, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macur ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Kermese katılan misafirleri geleneksel kıyafetlerle köy gençleri karşıladılar. Daha sonra köy temsilcileri, misafirlere stantları gezdirdi.

Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı