Anasayfa


28-01-2023
GTGB'den 29 Ocak açıklaması
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) 29 Ocaklarla ilgili açıklama yayımladı.
28 Ocak 2023 Cumartesi

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) 29 Ocaklarla ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, “35 yıl önce bugün gerçekleştirilmiş olan şanlı Türklük yürüyüşünü 35. Yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Batı Trakya Türk Azınlığının bu anlamlı günü milletimiz için bir bayramdır. Hepimize kutlu olsun.” ifadelerine yer verildi.

GTGB’nin açıklaması şöyle:

“ 29 Ocaklar, Azınlığımızın ulusal benliğinin inkarına karşı, haklı olarak Batı TrakyaTürk Azınlığı’nın 29 Ocak 1988’de hep birlikte gerçekleştirdiği şanlı yürüyüşün birsembolüdür. Bugün bu mutlu günü, 35. yıl dönümünde sonsuz bir sevinçle hep birlikte kutluyoruz. Bu mutlu olay bizler için ulusal bir bayramdır. Hepimize kutlu olsun.

Batı Trakya Türk Azınlığına uygulanan haksız uygulamalara, eşit olmayan muamelelere ve şerefli bir geçmişe sahip seçkin kuruluşlarından Gümülcine Türk Gençler Birliği, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve İskeçe Türk Birliği’nin isimlerinde Türk kelimesinin varlığından dolayı Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından kapatılma kararına karşı, Azınlığımız kadın, erkek, şehirli, köylü, genç, ihtiyar demeden hep birlikte tek bir ruhla, tek bir inançla Türk olduğumuzu korkusuzca bütün dünya kamuoyu önünde haykırarak duyurdu.

Azınlığımız bu hareketiyle milli kimliğinden ve uluslararası ikili anlaşmalarla tanınan ve garanti altına alınan haklarından taviz vermeyeceğini ortaya koymuş, insanca bir yaşam için mücadele etmiştir.

Bu şanlı yürüyüşün ikinci yıl dönümünde (29 Ocak 1990), insanlıktan nasibini alamamış kişiler tarafından çirkin saldırılar gerçekleşti. Bu insanlık dışı eylemleri bugün nefretle kınadığımızı özellikle belirtmek isteriz.

Azınlığımız daima devletine ve yasalarına saygılı bir millettir. Bizler bu haklı direnişin bir Avrupa Birliği üyesi olan ülkemiz Yunanistan’da din, eğitim ve düşünce özgürlüğüne artık saygılı davranılacağı inancını taşımamıza rağmen bugün halen batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığına yönelik temel insan hakları ihlalleri sürmektedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki dün milletimizi sorgulayanlar yarın dinimizi, kültürümüzü bizi ve bizi biz yapan değerlerimizi sorgulamaktan geri kalmayacaktır.

Mücadelemiz çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacaktır.

Çocuklarımıza örnek teşkil edecek o görkemli yürüyüşü gerçekleştiren saygıdeğer Batı Trakya Türk Azınlığının her ferdine sonsuz teşekkür ve saygılarımızı sunarız.”


Haberler


Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun