Anasayfa


30-01-2023
Ali Salihoğlu’na son veda
İskeçe’nin ova bölgesinin tanınan ve sevilen simalarından Ali Salihoğlu son yolculuğuna uğurlandı.
30 Ocak 2023 Pazartesi



İskeçe’nin ova bölgesinin tanınan ve sevilen simalarından Ali Salihoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, DEB Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve azınlık hakları mücadelesinde her zaman ön saflarda yer alan Ali Salihoğlu bugün (30 Ocak Pazartesi) düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. 33 yaşında hayata veda eden Ali Salihoğlu’nun cenazesinde gözyaşı adeta sel oldu aktı.

İskeçe’nin İnhanlı köyündeki tarihi camide kılınan ikindi namazından sonra toprağa verilen Ali Salihoğlu’nun cenaze töreninde Batı Trakya Türk azınlık temsilcileri neredeyse tam kadro hazır bulundu.

Ali Salihoğlu için ilk olarak evinde tören yapıldı. Törende Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve DEB Partisi eski başkanı Mustafa Ali Çavuş birer konuşma yaptı.

Evindeki törenin ardından Ali Salihoğlu’nun cenazesi sevenlerinin omuzlarında taşınarak, İnhanlı camiine götürüldü. Burada cenaze namazını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Ali Salihoğlu toprağa verildi.

Cenaze törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Ateşe Yardımcısı Güven Bora, Başkonsolosluk idari görevlilerinden Ramadan Duban ve İsmail Dikme, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, PASOK Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Rodop ili PASOK Partisi Milletvekili Adayı Sibel Mustafaoğlu, Mustafçova eski belediye başkanları Mücahit Dükkancı ve Cemil Kabza yerel yöneticiler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş katıldı.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle son aylarda İskeçe Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Ali Salihoğlu, bir hafta önce Dedeağaç Hastanesi’ne nakledilmişti. Ali Salihoğlu, 29 Ocak Pazar sabahı Dedeağaç Hastanesi’nde vefat etmişti.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu