Anasayfa

04-04-2016
Müftü Mete: "Musevi Cemaatini rencide eden ifadelerimdem dolayı özrü erdem bilirim"
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, 2014 yılında İskeçe'nin Gökçepınar köyünde Filistin halkı için gerçekleştirilen kermeste yaptığı konuşmada Musevi Cemaati'ne yönelik ifadelerinden dolayı özür diledi.
4 Nisan 2016 Pazartesi

2014 yılında İsrail'in Gazze bölgesine düzenlediği operasyonlar sırasında Gökçepınar köyünde düzenlenen Filistin'e yönelik yardım kermesinde yaptığı konuşmayla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Müftü Ahmet Mete'nin açıklaması şöyle: "Takriben iki sene önce Filistin halkı için yapılan bir kermeste, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulümlerin yarattığı duygusal yoğunlaşma neticesinde yapmış olduğum halka açık konuşmada, İsrail'e eleştirel bazı ifadelerim olduğunu, konunun tekrar gündeme gelmesiyle tespit etmiş bulunmaktayım.

Kullandığım ifadeler, İsrail'in yaptığı haksızlık ve soykırımı eleştiren ifadelerdir. Musevi Cemaatinin tümünü kastetmek yanlış bir düşüncedir. Lakin Musevi Cemaatini rencide eden istemeden kullandığım o ifadelerimdem dolayı, özrü bir erdem bilirim."

Müftü Ahmet Mete'nin 2014 yılında Gökçepınar köyünde yaptığı İsrail ve Yahudiler'le ilgili konuşmanın videosu geçtiğimiz günlerde basında yer almıştı. Bunun üzerine Yunanistan Yahudi Konseyi yayınladığı açıklama ile Ahmet Mete'yi yaptığı konuşmada Yahudileri hedef alan ifadelerinden dolayı kınamıştı.

some text

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı