Anasayfa

07-02-2023
Yunanistan, İtalya ve Almanya'da yardım kampanyaları başlatıldı
Merkez üssü Türkiye'nin Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından Yunanistan, İtalya ve Almanya’da, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı.
7 Şubat 2023 Salı

Merkez üssü Türkiye'nin Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından Yunanistan, İtalya ve Almanya’da, depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı.

Yunan Kızılhaç’ı yaptığı duyuruda, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere gönderilmek üzere temel gıda maddeleri, uyku tulumu, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri toplanacağını belirtti.

Yunanistan Belediyeler Birliği Başkanı Dimitris Papastergiu da ülkedeki tüm belediyelere, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ihtiyaç malzemeleri toplanması için yazılı çağrıda bulundu.

Yazılı çağrıda, "Böylesi benzeri görülmemiş bir insani trajedi karşısında ihtiyaç sahiplerine mümkün olan en kısa zamanda destek olmak hepimizin görevidir." ifadeleri yer aldı.

Atina, Pire, Selanik ve Patra Belediyeleri başta olmak üzere ülkedeki çok sayıda belediye ve Mücadeleci İşçi Cephesi Sendikası (PAME) depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

İstanbullu Rumlar Evrensel Federasyonu da Kızılhaç ve Kızılay işbirliğiyle cumartesi günü kan bağışı başlatacağını duyurdu. Federasyon, depremzedelere gönderilmek üzere çeşitli gıda ve yardım malzemesi toplanması için de çağrı yaptı.

Bu arada, İtalyan Kızılhaç’ı da Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye’ye yardım için bir bağış kampanyası başlattı.

İTALYA
İtalyan Kızılhaç Başkanı Rosario Valastro yaptığı açıklamada, "Bu dramatik saatlerde, aşırı şiddetli depremin vurduğu Türkiye ve Suriye halklarına yardım etmeye ihtiyaç var. Kızılhaç, insani yardım göndermeye ve uluslararası yardım çabalarına katılmaya hazır. Böylesine dramatik bir yıkım karşısında herkes bağışta bulunabilir ya da yardımını sunabilir." ifadelerini kullandı.

Valastro, düşüncelerinin hayatını kaybedenlerle ve başından beri ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Türk Kızılay ve Suriye Kızılayı ile beraber olduğunu kaydetti.

ALMANYA
Almanya’da başta Kızılhaç olmak üzere çok sayıda yardım kuruluşu Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye’ye yardım için bir bağış kampanyası başlattı.

Alman Kızılhaç’ı (DRK), Bündnis Entwicklung Hilft, Aktion Deutschland Hilft, Humedica gibi kuruluşlar internet sitelerinden depremzedeler için bağış toplamaya başladı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) de dün bir yardım kampanyası başlatmıştı.

Haberler


İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı

Gümülcine’de ebru sanatı atölyesi düzenlendi

Fuat Oktay’dan Batı Trakya Türk Azınlık okullarının kapatılmasına tepki

Milletvekili Hüseyin Zeybek, kapatılan okullar sorununu Eğitim Bakanlığına sordu