Anasayfa

15-02-2023
Hayvan besicileri sokaklara çıkmaya hazırlanıyor
Eylem çağrısında bulunan Panhelenik Hayvan Besicileri Birliği, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere de destek mesajı verdi.
15 Şubat 2023 Çarşamba

Hayvancılık sektöründeki sorunlar nedeniyle hayvan besicileri eylem yapmaya hazırlanıyor. Sektördeki sorunlara çözüm arayan Panhelenik Hayvan Besicileri Birliğinin (PEK) 14 Mart Salı günü için yaptığı eylem çağrısına, Rodop ilindeki hayvan besicilerinin de katılması bekleniyor.

PEK'in eylem kararı alınmasına, başta gençler olmak üzere tüm hayvan besicilerine ödemelerin geç yapılması neden oldu.

Hayvancılık sektöründeki sorunların yapısal olduğunu ve fakirlik primleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan PEK, bu nedenle eylem yapma kararı aldıklarını belirtti.

İlgili bakanın sorunlarını görmezden geldiğini de söyleyen PEK, tüm hayvan besicilerini 14 Mart Salı günü ülke genelinde yapılan eyleme katılmaları çağrısında bulundu.

PEK'ten eylem kararıyla ilgili yapılan açıklamada, "Aynı zamanda depremzede Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyor, yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz." ifadeleri de dikkat çekti.

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak