Anasayfa

15-02-2023
Hayvan besicileri sokaklara çıkmaya hazırlanıyor
Eylem çağrısında bulunan Panhelenik Hayvan Besicileri Birliği, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere de destek mesajı verdi.
15 Şubat 2023 Çarşamba

Hayvancılık sektöründeki sorunlar nedeniyle hayvan besicileri eylem yapmaya hazırlanıyor. Sektördeki sorunlara çözüm arayan Panhelenik Hayvan Besicileri Birliğinin (PEK) 14 Mart Salı günü için yaptığı eylem çağrısına, Rodop ilindeki hayvan besicilerinin de katılması bekleniyor.

PEK'in eylem kararı alınmasına, başta gençler olmak üzere tüm hayvan besicilerine ödemelerin geç yapılması neden oldu.

Hayvancılık sektöründeki sorunların yapısal olduğunu ve fakirlik primleriyle çözülemeyeceğini vurgulayan PEK, bu nedenle eylem yapma kararı aldıklarını belirtti.

İlgili bakanın sorunlarını görmezden geldiğini de söyleyen PEK, tüm hayvan besicilerini 14 Mart Salı günü ülke genelinde yapılan eyleme katılmaları çağrısında bulundu.

PEK'ten eylem kararıyla ilgili yapılan açıklamada, "Aynı zamanda depremzede Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyor, yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz." ifadeleri de dikkat çekti.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA