Anasayfa

16-02-2023
TRT eski spikeri Başak Doğru hayatını kaybetti
TRT’nin bir dönemine damgasını vuran efsane spikerlerden Başak Doğru hayatını kaybetti.
16 Şubat 2023 Perşembe

TRT’nin bir dönemine damgasını vuran efsane spikerlerden Başak Doğru hayatını kaybetti.

Başak Doğru’nun vefatının ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Değerli meslektaşımız Başak Doğru'yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Başak Doğru'nun ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Başak Doğru’nun cenazesi bugün (16 Şubat Perşembe) ikindi namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Camisi’nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

BAŞAK DOÄžRU KİMDİR?
1945 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarına piyano armoni ve klasik bale eğitimi aldı. Kariyerine 1965 yılında TRT İstanbul Radyosunda yapımcı spiker olarak başladı. Çok sayıda programda görev aldı. 1970 yılında BBC’nin Türkçe Yayınlar Servisinde spiker ve yapımcı olarak çalıştı. Yedi yıl sonra TRT Haber Merkezinde çalışmayı sürdürdü. Hem radyo hem de TV’de spiker olarak görev yaptı.

TV ekranlarına gelen Milli Saraylar konulu programı ile 1984 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin "En Başarılı Haber Program" ödülünü kazandı. Başak Doğru, İngilizce'nin yanı sıra İtalyanca, Fransızca ve Almanca biliyordu.

Haberler


İskeçe Merkez Türk İlkokulundaki kermese yoğun ilgi

Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan Bakan Yardımcısı Kaçafados’a ziyaret

Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı