Anasayfa

16-02-2023
ABTTF'nin 'newsbreak.gr' sitesine açtığı tazminat davası görüşüldü
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) hakkında karalayıcı ve yalan haber yaptığı iddiasıyla "newsbreak.gr" haber sitesine karşı açtığı tazminat davası bugün (16 Şubat Perşembe) Atina'da görüşüldü.
16 Şubat 2023 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) hakkında karalayıcı ve yalan haber yaptığı iddiasıyla "newsbreak.gr" haber sitesine karşı açtığı tazminat davası bugün (16 Şubat Perşembe) Atina'da görüşüldü.

Atina Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF'nin avukatı ile hazır bulundu. Mahkemenin önümüzdeki aylarda kararını açıklaması bekleniyor.

Merkezi Atina'da bulunan "newsbreak.gr" isimli haber sitesinde 27 Ekim 2021 tarihinde ABTTF 21. olağan genel kurulu hakkında "ABTTF'den Almanya'da Batı Trakya bayrağıyla kışkırtma" başlıklı bir haber yayımlanmış, bunun üzerine ABTTF ilgili haber hakkında "newsbreak.gr" haber sitesi ve sitenin sahibi olan şirkete karşı Atina Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açmıştı. Mahkeme tarafından duruşma tarihi 3 Kasım 2022 olarak belirlenmiş ancak karşı tarafın erteleme talebi neticesinde duruşma 16 Şubat 2023 tarihine kalmıştı.

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Federasyonumuz hakkında yalan haber yapan newsbreak.gr haber sitesine karşı açtığımız tazminat davasının duruşması için mahkeme salonunda hazır bulundum. Toplumumuzun haklarını kurulduğu günden bu yana demokratik hukuk kuralları çerçevesinde savunan Federasyonumuzu karalama ve itibarsızlaştırma girişimine sessiz kalamazdık. Ülkemizin adalet sistemine güveniyorum." dedi.

Haberler


DMT kültür evi 2026 programını açıkladı

Yunanistan’ın eski Prensesi İrini son yolculuğuna uğurlandı

Rodop ilinde soğuk rekoru: Termometre -13,4 dereceyi gösterdi

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

Hüseyin Zeybek’ten dört bakanlığa soru önergesi

İsrail Savunma Bakanı Katz Yunanistan’a geliyor

Trump’tan “Nobel” mektubu

Demircik köyünde yol tepkisi

Demircik – Bulgaristan yolu yarın trafiğe açılıyor

Batı Trakya Türk Kadın Platformundan yoğun katılımlı “Kadınlar Gecesi”

Hastanelerde grip yoğunluğu

Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik