Anasayfa

03-03-2023
ABTTF Başkanı Berlin'de Alman milletvekilleri ile görüştü
Berlin'deki çalışma ziyareti kapsamında yapılan görüşmelerde, Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan nefret söylemi örnekleriyle aktarıldı.
3 Mart 2023 Cuma

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 1 Mart Çarşamba günü Almanya'nın başkenti Berlin'e çalışma ziyaretinde bulundu. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, kendisine ABTTF Merkez Ofis Sorumlusu Engin Soyyılmaz'ın eşlik ettiği çalışma ziyaretinde, Almanya Federal Meclisi (Bundestag) üyesi milletvekilleri Carsten Träger (SPD) ve Knut Abraham (CDU) ile görüştü.

Alman milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde, Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları, maruz kaldığı ayrımcılık ve hak ihlallerini dile getiren ABTTF Başkanı Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumunun temsil eden kişi ve kurumların son dönemde yazılı ve görsel medyada alenen hedef gösterildiğini söyledi. Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumunun kendi ülkesinde siyaset ve medyada "tehdit" ve "tehlike" olarak gösterildiğinin altını çizerek, bu düşmanca tutumun Türk toplumunun ülkesinin yöneticileri ile diyalog talebini engellediğini kaydetti.

Batı Trakya Türk toplumunun ikili ve uluslararası antlaşmalarla teminat altına alınan eğitim ve din özerkliğinin yıllar içerisinde çeşitli yasa ve uygulamalarla tasfiye edildiğini belirten Habipoğlu, İskeçe Türk Birliği, Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ve Meriç Azınlık Gençleri Derneği ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının Yunanistan tarafından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin tüm uyarı ve kararlarına rağmen 15 yıldır ısrarla uygulanmadığını ifade etti.

Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumuna karşı düşmanca tutum ve önyargının son örneğinin, Rodop İli Savcısı imzası ile Ekim 2022'de resmi olarak kurulan taraftar derneği Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin tescilinin iptali istemiyle dava açılması olduğunu kaydetti.

Haberler


DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti