Anasayfa


11-03-2023
Müftü Trampa ‘Ulu Çınarlara Vefa’ ziyaretlerine devam ediyor
İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa “Ulu Çınarlara Vefa” projesi kapsamında Hafız Sabri İmam’ı ziyaret etti.
11 Mart 2023 Cumartesi



İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa “Ulu Çınarlara Vefa” projesi kapsamında Hafız Sabri İmam’ı ziyaret etti.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve beraberindeki heyet, 4 Mart Pazar günü “Ulu Çınarlara Vefa” projesi kapsamında 1944 yılında Volkanova köyünde doğan İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii eski imamı Hafız Sabri İmam’ı ikamet ettiği Misvaklı köyündeki evinde ziyaret etti. Müftü Trampa ziyareti sırasında Sabri İmam’a İskeçe Müftülüğünün yayınladığı iki ciltlik “İskeçe Cami ve Mescitleri” kitabını hediye etti.

Sabri İmam da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek heyete teşekkür etti.

Ziyaretle ilgili İskeçe Müftülüğünün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hafız Sabri hocamız, Müftü Efendi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, İskeçe’nin muhtelif yerlerinde yaptığı görevleri ve geçirdiği zorlu hayatı hakkında kısa kısa bilgiler verdi.

Hocamızın anlattığı 1966 yılında Kozluca köyündeki öğretmenlik ve imamlık görevi hakkında altı ay gibi kısa süren maceralı dönemini kayda değer bulduk. Kozluca İlkokulu’nda ilk defa Türkçe’yi yeni harflerle kendisi başlatmış, bundan dolayı cunta dönemi de olduğu için soruşturmalara tabi tutulmuş, tehditler almış ve kısa sürede buradaki görevine son verilmiştir.

Sabri hocamız; Gökçeler, Dinkler ve Gencerli köylerimizde Ramazan aylarında imamlık vazifesinde bulunmuş, akabinde şimdi metrük olan Balabanlı köyüne yakın olan Çimenli köyünde de hocalık yapmıştır. Buradaki görevinden sonra, 1983 ile 1990 yılları arasında İskeçe Müftülüğü tarafından kendisine İskeçe Sünnemahalle Camii İmam - Hatiplik ve Kur’an Kursu vazifesi verilmiştir. Görülen lüzum üzerine 1990 yılında İskeçe Merkez Çınar Camii İmam-Hatiplik ve Kur’an Kursu vazifesine getirilmiş ve emekli olduğu 2012 yılına kadar görevini burada yürütmüş ve bihakkın tamamlamıştır.

Hafız Sabri İmam hocamız, İskeçe Bölgesi’nin birçok köyünde 40 yılı aşkın hizmetinden sonra, 2012 yılı itibarı ile son görev yaptığı İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nden emekliye ayrılıp Misvaklı köyünde geniş bahçeli evinde huzurlu bir şekilde hayatını sürdürmektedir.”

Haberler


Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Trakya Tarım Kooperatifinden bilgilendirme toplantısı

İTB’deki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi

Bakır hırsızları yakalandı

Eyalet Başkanı Topsidis, Eğitim Bakanı Pierrakakis’le görüştü

Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencilerden örnek bir davranış

Makedonya – Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneğinden müftülere ziyaret

Macaristan’dan akademisyenler İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti

İskeçe’de hatim etkinlikleri Yassıören’den başladı

Yerapetritis, Orta Doğu’da barış için Kuveyt ve Katar’a gidecek